Eksperter mener at striden kan føre til at det britiske opposisjonspartiet blir splittet, men Corbyn selv ber partiet stå samlet.

- Uansett resultat, uansett margin, vi har alle en plikt til å samle oss, verne om og bygge vår bevegelse, sa Corbyn lørdag, få timer før valgresultatet skulle legges frem.

67-åringen tilhører Labours venstrefløy, mens utfordreren Owen Smith har støtte i den mer moderate delen av partiet.

Mange av partiets parlamentarikere og andre ledende sosialdemokrater er kritiske til måten Corbyn har ledet Labour på, ikke minst mener de han gjorde for lite for å hindre Storbritannias utmelding av EU forut for folkeavstemningen.

Men Corbyn har stor støtte på grasrota, og mange tilhengere har meldt seg inn i partiet for å få anledning til å påvirke ledervalget.

Corbyn mener at hans budskap om at kuttpolitikken i EU må stanse, har ført til et større politisk engasjement blant mange velgere, mens hans motstandere mener at politikken hans er for venstrevridd til at han noensinne vil kunne føre Labour frem til valgseier.

Les også: Tredobler behandlingstiden for skatteklager: Kan ta inntil et halvt år

 

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.