Utfordreren Owen Smith fikk 38,2 prosent av stemmene, mens Corbyn fikk 61,9 prosent. Dermed sikret han seg et sterkere mandat enn da han i fjor ble valgt til Labour-leder for første gang. Da fikk han 59,5 prosent av stemmene.

Straks etter at resultatet var kunngjort på partiets landsmøte i Liverpool, inntok Corbyn talerstolen og ba partiet stå samlet.

- Vi har langt mer til felles enn det som splitter oss. Jeg ønsker for min del at vi starter med blanke ark fra i dag og kommer i gang med arbeidet som vi må gjøre sammen i partiet, sa Corbyn.

Han sa også at valg skaper stor lidenskap, og at det i debattens hete kan bli sagt ting som man senere angrer på.

Venstreorientert

Corbyn tilhører partiets venstrefløy, og mange av partiets mer moderate politikere er kritiske til måten han leder partiet på.

Corbyns klare seier kan bli en bitter pille for hans motstandere, som etter sommerens EU-avstemning krevde at partiet måtte få ny leder. Eksperter har ment at striden kan føre til at partiet ender opp med å bli splittet.

Flere av Corbyns medarbeidere i skyggeregjeringen har gått av, og kritikerne har også forsøkt å endre partiets valgsystem for å minske grasrotas innflytelse.

Kritikken har blant annet gått ut på at han var for passiv i valgkampen forut for brexit-avstemningen som endte med at britene forlater EU.

Grasrota

Corbyn er for et britisk EU-medlemskap, men han er også kritisk til mye av politikken som føres i Brussel.

67-åringen har stor støtte på grasrota, og mange tilhengere har meldt seg inn i partiet for å få anledning til å påvirke ledervalget.

Corbyn mener at hans budskap om at kuttpolitikken i EU må stanse, har ført til et større politisk engasjement blant mange velgere, mens hans motstandere mener at han er for venstrevridd til at han noensinne vil kunne føre Labour frem til valgseier.

Les også: Corbyn ber Labour stå sammen

 

Les også: Tredobler behandlingstiden for skatteklager: Kan ta inntil et halvt år

 

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert: