Amerikanske børser både åpnet og avsluttet ned mandag.

Nedgangen kom i forkant av presidentkandidatene Hilary Clinton og Donald Trump første av tre tv-sendte debatter. På siste Bloomberg-meningsmåling får både Clinton og Trump 46 prosent oppslutning.

Les også: Clinton og Trumps debatt kan sette seerrekord

Ellers var det fokus i markedet på denne ukens møte mellom oljeprodusenter i Algerie og finansaksjer etter markert fall i sektoren i Europa, der Deutsche Bank falt til et rekordlavt nivå.

Forbipasserende foran New York Stock Exchange på Wall Street, USA. Foto: Spencer Platt/Getty Images/
Forbipasserende foran New York Stock Exchange på Wall Street, USA. Foto: Spencer Platt/Getty Images/ (Foto: Afp)

Oppkjøpsrykter

Under handelsdagen siterte nyhetstjenesten Bloomberg en anonym kilde på at Disney får finansiell rådgiverhjelp - og nå vurderer å legge inn bud for å kjøpe det sosiale nettstedet Twitter.

Twitter-aksjen steg markant og avsluttet opp 3,23 prosent på ryktet, mens Disney deiset i bakken til minus 1,40 prosent.

Nettstedet Business Insider peker på flere grunner til at Disney nå kan være interessert - deriblant at Twittersjef Jack Dorsey sitter i Disneys styre.

Også nettgiganten Google og Salesforce være to andre poteniselle kjøpere, skriver Business Insider.

Oppgang i oljesektoren

I forkant av Energy Forum i Algerie var det varslet at oljekartellet Opec og Russland skal ha møter under konferansen.

Prisen for et fat av nordsjøoljen Brent med levering om en måned steg 2,53 prosent i løpet av mandagen. I skrivende stund handles et fat for 2,53 prosent. Amerikansk referanseolje steg også og handles i øyeblikket for 45,66 dollar per fat. Det tilsvarer en oppgang på 2,65 prosent.

Da drøye to timer gjenstod av handelsdagen var nedgangen et faktum i alle sektorer. Størst var fallet i helsesektoren og finanssektoren. Begge disse falt mer enn én prosent samlet sett. Enkelte oljeaksjer steg, deriblant rigg-aksjen Transocean som avsluttet opp 4,62 prosent.

Oppkjøp

Chemtura Corporation steg 16 prosent til 32,74 dollar etter at selskapet inngikk en avtale om å bli kjøpt opp av det tyske spesialkjemikalieselskapet LANXESS. Transaksjonen verdsetter Chemtura til 2,5 milliarder dollar, tilsvarende 33,50 dollar per aksje.

Premien i budet fra LANXESS var på 18,9 prosent sammenlignet med sluttkurs for Chemtura-aksjen fredag.

Meglerhuset Baird ser ikke at det vil komme noe konkurrerende bud på Chemtura, og ser samtidig ytterligere konsolidering i sektoren, ifølge Bloomberg News.

Andre selskaper i sektoren som er mulige oppkjøpsmål er Calgon Carbon of WR Grace, mener Baird.

Økt industrioptimisme

Indeksen for utsiktene til industrisektoren i Texas steg til minus 3,7 poeng i september, fra minus 6,2 poeng måneden før. Det viste tall fra Federal Reserve Bank of Dallas mandag. På forhånd var indeksen ventet å være minus 2,5 poeng, ifølge Bloomberg News.

Deltagerne i undersøkelsen ble spurt om hvorvidt produksjonen, sysselsettingen, ordreinngangen, priser og andre indikatorer har økt, avtatt eller vært uendret den seneste måneden.

En indeksverdi over null indikerer at antallet respondenter som rapporterer en økning i indikatorene overgår de som rapporterer om fall.

Fall i nyboligsalget

Salget av nye eneboliger i USA var ned 7,6 prosent i august på månedsbasis til en sesongjustert årstakt på 609.000 enheter, ifølge statistikk fra Det amerikanske handelsdepartementet.

Analytikere hadde på forhånd ventet at salget ville falle med 8,3 prosent til en årstakt på 600.000 solgte enheter, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Forrige måneds tall ble revidert til en sesongjustert årstakt på 659.000 enheter mot 654.000 enheter på samme tid i fjor.

 

 

Les også: Ny finansdirektør i DNB

– Skjulte betalinger og regnskapstriksing? Aldri. Det er ikke slik jeg jobber

- Trump er fantastisk  

 

Se DNtv:

- Trump er fantastisk!
Shadow Klan fra Detroit rapper helst om astrofysikk og kosmologi, men synger gjerne ut om Donald Trump og Hillary Clinton.
01:07
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.