Ordstyrer Lester Holt sto fast på at det er dokumentert flere steder at Trump i forkant av krigen var positiv til krigen i Irak.

– Det der er nonsens fra «mainstream mediene», som er plantet av henne, svarte Trump og viste til Clinton.

– Og når det er sagt, vil jeg si at mediene har vært svært viktige for hennes valgkampapparat.

Deretter fulgte en lang argumentrekke der han trakk fram flere anledninger der han hadde uttalt seg negativt om krigen i Irak, mens han etter beste evne bagatelliserte de positive uttalelsene.

På spørsmål om hva som gjorde at han endret mening, dro Trump fram sin dømmekraft og sitt temperament som en fordel.

– Jeg har et mye bedre temperament enn henne. Jeg har et vinnertemperament, påsto han, til latter fra salen i debatten ved Hofstra University i New York.

Clinton mangler utholdenhet

Donald Trump har tidligere sagt at Hillary Clinton ikke ser ut som en president, men endret til å snakke om utholdenhet da han ble konfrontert med uttalelsen.

– Du har sagt at Clinton ikke har et presidentutseende. Nå står hun foran dag, kan du forklare hva du mener med det utsagnet, spurte ordstyrer Lester Holt.

– Jeg mener hun ikke har den nødvendige utholdenheten, var svaret fra den republikanske kandidaten, noe Clinton svarte raskt på.

– Når han har reist til over 100 land og forhandlet, kan vi diskutere utholdenhet.

Trump medgikk deretter at Clinton har lang erfaring. «Men de erfaringene er dårlige», la han til for å understreke at det er nettopp hennes tidligere politiske innsats som gjør at han ikke mener hun er egnet til å være president.

Clinton fikk inn et lite stikk ved å vise til at Trump hadde vridd spørsmålet fra å handle om utseende til å handle om utholdenhet.

– Og dette kommer fra en mann som har kalt kvinner griser, bikkjer og late og sagt at graviditet er en ubeleilighet for arbeidsgivere.

Unnvikende om Obamas fødsel

Da presidentkandidatene diskuterte raserelasjoner, ble Donald Trump spurt om hvorfor han i over fem år har holdt fast ved påstanden om at president Barack Obama ikke er født i USA.

Først nylig gikk Trump ut og sa at han var overbevist om at Obama var født i USA, og dermed var formelt kvalifisert til å være landets president. I mange år har han holdt fast ved den såkalte birther-teorien om at Obama er født i Kenya. På spørsmål om hvorfor han brukte mange år, også etter at fødselsattest var offentliggjort, på å snu, svarte han unnvikende og gikk til angrep på Clinton.

– Hennes valgkampapparat da hun stilte mot Obama klarte ikke engang å fremskaffe fødselsattesten, men da jeg tok tak i saken, klarte jeg det. Clinton kjørte jo også på den saken, selv om hun nå hevder noe annet, sa Trump.

Da ordstyrer Lester Holt forsøkte å gjenta spørsmålet om hvorfor det tok fem år – attesten ble kjent i 2011 – før han snudde, svarte Trump at ingen andre så ut til å være opptatt av saken lenger.

– Men jeg tror jeg den siste tiden har utviklet et godt forhold til den afrikanskamerikanske befolkningen, og de ville at jeg skulle komme fram til den konklusjonen, og jeg gjorde en kjempejobb med å få tak i den attesten.

Clinton ble tilbudt å komme med en replikk til Trumps lange tirade, men svarte at det var nok å høre det motstanderen nettopp hadde sagt.

Her gir DN deg alt om presidentvalget

Les også: Snoen: – Clinton kom absolutt best ut av det


- Trump er fantastisk!
Shadow Klan fra Detroit rapper helst om astrofysikk og kosmologi, men synger gjerne ut om Donald Trump og Hillary Clinton.
01:07
Publisert:

 

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.