Amerikanske børser lå an til å åpne ned tirsdag etter bred nedgang mandag, men snudde brått opp ti minutter inn i handelen.

Ytterligere bekymring rundt banksektoren i Europa, samt nedgang i oljeprisene var på forhånd ventet å legge en demper på markedet.

Økt optimisme blant forbrukerne om egen økonomi, samt nattens debattseier til demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton, fikk imidlertid investorene til å ombestemme seg.

- Fra et markedsperspektiv - rett eller galt, så er det en utbredt forståelse av at Mrs Clinton vil være et sikkert kort på hånden, at det er veldig lite usikkerhet der, uttalte investeringssjef Brad McMillan i Common Wealth Financial til Reuters.

Indeksen for konsumentenes forventninger, den såkalte «consumer confidence» i USA, var 104,1 i september. På forhånd var det ventet en indeks på 99,0, ifølge en sammenstilling gjennomført av Bloomberg News. Indeksen er et mål på de spurte forbrukernes nåværende - og forventninger til sin fremtidige privatøkonomiske situasjon de nærmeste seks månedene.

Teknoaksje løftet

Oppgangen var bred i de fleste sektorer, og størst i teknologisektoren. Her ledet nettbutikken Amazon.

Selskapet varslet tirsdag å åpne for utlevering av pakker samme dag som kunder i Toronto og Vancouver i USA bestiller dem, ifølge Techcrunch.

Amazon-aksjen steg 2,12 prosent. Også Microsoft klatret 1,85 prosent, mens Apple steg 0,19 prosent.

Twitter-aksjen, som mandag steg etter oppkjøpsrykter fra Disney, fortsatte oppturen med 1,50 prosent tirsdag.

American Express steg 1,36 prosent, etter at selskapet annonserte en økning i utbyttet med 10 prosent - og i tillegg ønsker å kjøpe tilbake opptil 150 millioner aksjer.

Rice Energy meldte mandag kveld om kjøp av Vantage Energy for om lag 2,7 milliarder dollar, inklusive gjeld. Rice falt 7,85 prosent.

(saken fortsetter under)

Nettgiganten Amazon hadde en god dag, og dro med seg teknobørsen Nasdaq tirsdag. Grafikk: InFront
Nettgiganten Amazon hadde en god dag, og dro med seg teknobørsen Nasdaq tirsdag. Grafikk: InFront

Nedtur for oljeprisen

Oljeprisen falt over tre prosent tirsdag.

Sky News Arabia meldte at Saudi-Arabia tilbudte seg å kutte i oljeproduksjonen med 500.000 fat mot at Iran fryser produksjonen på 3,6 millioner fat per dag.

Det ville ikke Iran gå med på. Irans oljeminister Bijan Zanganeh ga dermed uttrykk for at han opprettholder planene om å øke produksjonen på opp mot 4,2 millioner, ifølge Reuters.

Prisen for et fat av nordsjøoljen Brent med levering om en måned, handles i øyeblikket for 45,90 dollar. Det tilsvarer en nedgang på 3,06 prosent fra forrige handelsdag.

Amerikansk referanseolje er priset til 44,54 dollar, en nedgang på 3,03 prosent.

Stormfult i Europa

I Europa var Commerzbank ned 2,6 prosent etter at banken meldte om jobbkutt og suspendering av utbytte. Credit Suisse falt 3,6 prosent i Sveits idet banken vurderer ytterligere kostnadskutt globalt. Deutsche Bank fortsatte ned til nye rekordlave nivåer.

- Deutsche Bank er i stormens øye. Selv om banken er notert i Tyskland er det en multinasjonal bank med en stor rolle i USA, uttalte analytiker Jasper Lawler i CMC Markets til Bloomberg News.

Les også: Deutsche Bank mer enn halvert

 

 

Les også: Saudi-Arabia kutter oljeproduksjonen med 500.000 fat

Slik fikk svenskene snappet Plantasjen

Ny kuttrunde i National Oilwell Varco

 

Se DNtv:

Se høydepunktene fra debatten
Temperaturen steg tidlig i TV-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Stadige avbrytelser og beskyldninger fra Trump endte i munnhoggeri mellom kandidatene.
08:34
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.