Fly har i en rekke land fått hard konkurranse fra høyhastighetstog, og på flere strekninger i Europa har toget så godt som utkonkurrert fly.

Da skulle man kanskje ikke tro det er marked for å starte en flyrute på bare 25 kilometer.

Men det er nettopp det flyselskapet Peoples Viennaline (PV) gjør fra og med 31. oktober med sin nye rute mellom St.Gallen i Sveits og Friedrichshafen i Tyskland, skriver svenske Vagabond som refererer Stuff.co.nz.

Ruten vil gå over Bodensjøen og har en beregnet flytid på 8 minutter, og blir ifølge nettstedet dermed verdens korteste internasjonale flyrute.

Mellomlanding

Frem til nå er det FlyNikis 10-minutters rute mellom Wien og Bratislava som har innehatt rekorden.

Med tanke på at turen over Bodensjøen tar en drøy time med bil og ferje, blir det neppe noe å spare på å velge fly når man inkluderer inn- og utsjekking og reise til og fra flyplassene.

Den nye ruten er ifølge nettstedet imidlertid ikke så uforstålig som den høres ut til. Friedrichshafen er bare en mellomlanding på vei til rutens sluttdestinasjon Køln som ligger 46 mil nordover.

Den aller korteste kommersielle flyruten i verden går ifølge Wikipedia mellom øyene Westray og Papa Westray på Orknøyene med en stipulert flytid på to minutter. Rekorden i medvind er på 53 sekunder. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Widerøe kan utfordre SAS dnPlus (DN+)


Nå kommer «ultralangrutene»  

Kina jakter på utenomjordisk liv med stort radioteleskop


Håper på suksess med The Airlander 10 - et luftskip som kan ta av og lande rett opp og ned og holde seg i luften i ukesvis
Selskapet bak, Hybrid Air Vehicles, håper luftskipet vil bli brukt innen bistand og frakt av varer til steder som ikke kan nås av vanlige fly. Skipet kan frakte opp mot 80 tonn og nå en hastighet opp mot 148 km/t
01:07
Publisert: