Et stort flertall i Representantenes hus har godkjent bevilgningen av milliardbeløpet som inngår i et foreløpig budsjettet som skal holde det amerikanske statsapparatet gående fram til 9. desember. Det nåværende budsjettet utløper i slutten av denne måneden.

Beløpet bevilget til zika-bekjempelse tilsvarer over åtte milliarder norske kroner.

President Barack Obama har jobbet aktivt for å bekjempe viruset og han oppfordret tidlig kongressen til å vedta en bevilgning. Spesielt med tanke på å utvikle en vaksine mot viruset.

Zikaviruset spres gjennom mygg og seksuell kontakt, og utgjør størst trussel mot gravide kvinner ettersom fosteret kan få mikrokefali. Dette innebærer at babyer blir født med underutviklet hjerne og et unormalt lite kranium.

Les også: Disse kjemper om Stordalens gründermillion

Denne kjeden vokser lynraskt på dansk design

Oslo øker eiendomsskatten

 

Se DNtv:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.