Amerikanske børser åpnet flatt torsdag, etter bred oppgang dagen i forveien.

Samtlige av de viktigste børsindeksene holdt seg i negativt terreng, og endte til slutt dagen i rødt.

Teknoaksjen Apple var blant selskapene som tynget. Aksjen falt 1,55 prosent og er ned 1,18 prosent i løpet av den siste uken.

Fallet kommer i kjølvannet av at meglerhuset Barclays fjernet Apple fra sin «top pick»-liste torsdag, skriver Marketwatch.

- Våre analyser indikerer at en bedring i etterspørselsveksten etter smarttelefoner kan forsvinne, begrunnet analytiker Mark Moskowitz overfor nettstedet.

Apple-aksjen har falt markant de siste to dagene. Grafikk: InFront
Apple-aksjen har falt markant de siste to dagene. Grafikk: InFront

Nytt fall for Deutsche Bank

Teknologisektoren var imidlertid ikke den eneste som tynget. Flere bankaksjer hadde en røff dag på USA-børsene.

Storbanken Deutsche Bank, som er børsnotert i både USA og Tyskland, falt 6,67 prosent på New York Stock Exchange på Wall Street.

Tidligere denne måneden ble det kjent at Deutsche Bank har fått krav fra det amerikanske justisdepartementet om å punge ut 14 milliarder dollar, eller 115 milliarder kroner. I går meldte Financial Times at Deutsche Bank nå selger unna deler av sin virksomhet for å frigjøre kapital.

I løpet av kort tid er storbankens markedsverdi blitt halvert.

På børsen i Frankfurt endte imidlertid aksjen opp 1,02 prosent torsdag.

Wells Fargo er en annen bank som er ute i hardt vær om dagen.

Nylig måtte toppsjefen John Stumpf forklare seg i Kongressen, blant annet for å svare på påstander om at han har blåst opp bankens aksjeverdi ved å opprette millioner av «tomme» kontoer.

Flere tidligere ansatte har gått til sak mot banken og krever store erstatningssummer - de føler seg urettferdig behandlet og «straffet for å ha fulgt loven».

Wells Fargo falt 2,07 prosent.

JP Morgan Chase & Co avsluttet ned 1,59 prosent.

Oppgang i energisektoren

Den eneste sektoren som steg torsdag, var energisektoren som samlet klatret 0,41 prosent.

Den ble ledet an av Conoco Philips som steg 3,51 prosent, Seadrill som klatret 7,79 prosent og Pioneer Energy som avsluttet opp 8,66 prosent.

Les også: Seadrill-aksjen i været etter Opec-vedtak

De oljerelaterte aksjene startet oppturen onsdag etter at Opec-medlemslandene ble enige om å redusere oljeproduksjonsmålet fra 33,24 millioner fat per dag til 32,5 millioner.

Oljeprisen nådde dagens høyeste nivå omkring 18.30 torsdag. Et fat nordsjøolje med levering ble da handlet for 49,81 dollar fatet. I øyeblikket har prisen kommet noe ned igjen, og omsettes for 49,11 dollar.

Ifølge analytikere Reuters snakket med, har oljeinvestorene blitt mer skeptiske til om det faktisk vil komme et kutt som følge av Opec-avtalen.

I løpet av torsdagen har prisen for et fat nordsjøolje med levering om en måned svingt mellom 49,81 og 47,99 dollar fatet.

- Med en slik usikkerhet rundt bagateller, forventer vi uvanlig volatilitet i oljemarkedet frem mot Opec-møtet i november, har Reuters sitert meglerhuset ING på.

BNP-vekst

En time før børsåpning ble BNP-veksten i USA i andre kvartal revidert opp fra tidligere rapporterte 1,1 prosent til en vekst på 1,4 prosent, som var litt høyere enn forventingen på 1,3 prosent, ifølge Bloomberg-estimater.

Pepsico-aksjen steg 0,35 prosent etter å ha rapportert et høyere enn ventet kvartalsresultat samt høynet guidingen for helåret 2016.

Onsdag kveld ble kjent at investor Carl Icahn har redusert sin eierpost i Transocean-aksjen til 5,45 millioner aksjer, mot 21,5 millioner aksjer per 30. juni, ifølge Bloomberg.

Transocean-aksjen steg 6,09 prosent.

Ellers har National Amusements, som er majoritetseier i CBS og Viacom, kunngjort at de har spurt styrene til CBS og Viacom om å vurdere en potensiell sammenslåing av de to selskapene.

Viacom-aksjen stiger rundt to prosent, mens CBS-aksjen avsluttet opp 0,78 prosent.

 

 

Les også: Endelig i pluss etter «sabla» dyr sponsoravtale

Tilbyr 150.000 privatkunder solceller

Dette er Polets beste Piemonte-kjøp

 

Se DNtv:

- Laget for Norge
Opelsjefen mener rekkeviddeangst kan fjernes fra ordboken. Her er Opels første elbil.
02:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.