Tidligere var det meldt at tre mennesker hadde mistet livet, men New Jerseys guvernør Chris Christie sier til CNN at bare én er bekreftet omkommet etter at toget med 250 passasjerer kjørte rett inn i en betongbuffer ved enden av sporet.

Toget, som kom fra Spring Valley i New York, endte inne i et overbygd område mellom perrongen og venteområdet på selve stasjonen.

Michael Larson, som jobber ved jernbanen, sier at sammenstøtet var så kraftig at betongklossen som toget traff, ble kastet opp i været og fikk et metalltak som dekket området, til å kollapse over perrongen.

En talskvinne fra samferdselsmyndighetene i New Jersey, Jennifer Nelson, sier at det er mer enn 100 skadde, og at tilstanden er kritisk for flere av dem.

To personer kikker ut på perrongen hvor toget krasjet. Foto: David Richman via
To personer kikker ut på perrongen hvor toget krasjet. Foto: David Richman via (Foto: Reuters)

Rasert stasjon

TV-bilder viser sterkt ramponerte vogner og omfattende ødeleggelser på selve stasjonen. Togvraket var dekket av kabler og betongrester fra det ødelagte taket, og perrongen var full av betongrester og bjelker.

Journalist John Minko sier til radiokanalen WINS at «toget gikk rett gjennom sperringene og inn i avgangshallen.»

Samferdselsmyndighetene har midlertidig innstilt all trafikk på Hoboken stasjon, og ber reisende om ikke å dra til stasjonen.

Foreløpige rapporter tyder på at ulykken var et uhell eller forårsaket av feil fra lokførerens side, sier polititjenestemenn. Men de understreker at det fortsatt er tidlig i etterforskningen.

Ifølge ABC News ble flere passasjerer sittende fastklemt i toget. De fleste av de skadde skal ha sittet i den første vogna eller oppholdt seg inne på stasjonsområdet.

- For fort

Lina Albelli satt i en av de bakre vognene på toget som pløyde inn i stasjonen.

– Jeg tenkte «han stopper ikke opp, vi beveger oss for fort», og så var det et fryktelig krasj, sier hun til nyhetsbyrået Reuters.

– Plutselig pløyer vi gjennom plattformen. Det varte bare noen sekunder, men det føltes som en evighet, sier Bhagyesh Shah, en annen passasjer.

– Jeg så en dame som lå fastklemt under betongrester, og det var flere som blødde, forteller Shah.

– Alle som sto, ble kastet flygende i lufta, og jeg så mange hodeskader og kutt. Det oppsto panikk, og folk prøvde å knuse vinduene for å komme ut., sier Jim Finan.

Ingen nordmenn

Utenriksdepartementet har foreløpig ikke fått melding om at nordmenn ble rammet av togulykken i New Jersey.

– Nei, vi har ikke fått melding om at nordmenn er involvert. Vårt generalkonsulat i New York følger med på all informasjon som kommer om ulykken, sier pressvakt Marte Lerberg Kopstad til NTB.

Hoboken ligger ved Hudson-elva rett overfor New York, men stasjonen er ikke på toglinjen fra Newark-flyplassen, som SAS bruker, inn til Penn Station i New York City.

 

Les også: Advarer om tidenes boligboble

Får 800.000 i bot for å ha lokket med salg

Dette er Polets beste Piemonte-kjøp

 

Se DNtv:

- Laget for Norge
Opelsjefen mener rekkeviddeangst kan fjernes fra ordboken. Her er Opels første elbil.
02:13
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.