– Pakistanske styrker svarte på Indias uprovoserte beskytning, heter det i en kunngjøring fra den pakistanske regjeringshæren.

Skuddvekslingen i Bhimber-området pågikk i fire timer, men det er ikke meldt om drepte og sårede.

– Det ble skutt med håndvåpen og granatkastere, bekrefter en talsmann for myndighetene i den indiske delen av Kashmir.

Omstridt region

FNs generalsekretær Ban Ki-moon tilbød seg fredag å mekle i konflikten mellom de to atommaktene, som har utkjempet tre kriger siden de fikk sin uavhengighet fra britene, to av dem over den omstridte Kashmir-regionen.

Kashmir var et selvstendig fyrstedømme fram til 1947, da den britiske kolonien India ble delt i to selvstendige stater – et muslimsk Pakistan og et hindudominert India.

Alt året etter gikk de to landene til krig om råderetten over Kashmir, og etter forhandlinger i FN-regi ble området delt i to.

Ingen folkeavstemning

Ifølge FN-avtalen skulle det holdes folkeavstemning om Kashmirs framtid, men India – som kontrollerer to tredeler av området der det bor elleve millioner mennesker – har i alle år motsatt seg dette.

Siden slutten av 1980-tallet har muslimske opprørsgrupper, noen av dem støttet av Pakistan, ført en væpnet kamp mot det indiske nærværet i Kashmir.

Angrep militærbase

Den siste konflikten blusset opp etter et angrep mot en indisk militærbase i Kashmir tidligere i uka. Indiske myndigheter anklager opprørere fra Pakistan for å stå bak angrepet.

India har de siste dagene evakuert tusenvis av mennesker fra landsbyer langs grensa og hevder å ha sendt kommandosoldater flere kilometer inn på pakistansk side i Kashmir for å gjennomføre «kirurgiske angrep» mot det som omtales som terroristmål.

– Dette er en farlig tid for regionen, slo Pakistans FN-ambassadør Maleeha Lodhi fast etter et møte med Ban Ki-moon fredag.

 

Les også: Slutt på dyre reiser og restaurantbesøk

Tror flere vil øke boliglånsrenten

Pølsefest hos importør

 

Se DNtv:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.