– Jeg har som dere vet sagt at vi ikke kommer til å utløse artikkel 50 innen utgangen av året, før vi har fått forberedelsene på plass, sier May i et intervju med BBC.

– Men ja, jeg kommer til å si i talen min i dag at vi utløser artikkel 50 innen utgangen av mars neste år, sier May, med henvisning til talen hun senere søndag skal holde på de konservatives landsmøte i Birmingham.

Selve utmeldelsesprosessen vil ta minst to år, men den kan også komme til å pågå lengre dersom britene og EU-landene blir enige om dette.

Lite imponert

May tok over som statsminister da David Cameron trakk seg i kjølvannet av folkeavstemningen i juni, der et flertall av britene stemte for at landet skal forlate EU.

50 prosent av britene mener May og regjeringen hittil har håndtert brexit på en dårlig måte, mens bare 16 prosent er fornøyd med regjeringens innsats, viser en meningsmåling YouGov utførte for The Times denne uka.

16 prosent av de spurte tror Storbritannia blir værende i EU, 16 prosent er usikre, mens 67 prosent tror at landet med tid og stunder vil forlate unionen.

Dårlig likt

På spørsmål om hvordan de ser på Mays generelle innsats siden hun overtok som statsminister etter David Cameron for to måneder siden, mener 46 prosent at hun gjør en god jobb. Bare 32 prosent sier at de faktisk liker henne.

En annen YouGov-måling viser at 1 prosent av britene har søkt om statsborgerskap i et annet land som følge av brexit-beslutningen, mens 12 prosent sier at de har vurdert å gjøre dette.

 

Les også: Kan bli en økonomisk brems

Økonomer tror Jensen vil plusse på mange nye oljemilliarder

Her er alle bilnyhetene fra Paris

 

Se DNtv:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:

Tror fremdeles på marked for diesel-SUV
Audi skal selge 1300 nye av den suven Q5.
01:14
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.