Bombestansen trer i kraft torsdag morgen og skal i utgangspunktet vare i elleve timer, men etter toppmøtet i Berling onsdag, sier Putin at opphøret i bombingen kan vare lenger.

– Vi informerte dem om vår intensjon med å utvide pausen i luftangrep så mye som mulig, med tanke på situasjonen i Syria. Vi er forberedt til å gjøre dette så lenge det ikke er noen sammenstøt med opprørere som har forskanset seg i Aleppo, sier han.

Frankrikes president François Hollande og Tysklands statsminister Angela Merkel gikk hardt ut mot russiske og syriske luftangrep på byen Aleppo.

– Det første kravet er å få slutt på bombingen utført av landets regime og russiske fly, sier Merkel. Hun beskriver samtalene om krigen i Syria som veldig vanskelige. Verken Tyskland eller Frankrike vil utelukke sanksjoner overfor Russland.

– Vi kan ikke se bort fra den muligheten, men prioriteten må være å hjelpe folk, sier Merkel. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.