Britiske BAT eier alt 42,2 prosent av aksjene i den amerikanske konkurrenten Reynolds Tobacco. Selskapet betaler nå 47 milliarder dollar (vel 385 milliarder kroner) i kontanter og aksjer for resten av aksjene i Reynolds.

Det nye selskapet blir verdens største tobakkselskap målt i salg og omsetning.

Oppkjøpet betyr at kjente sigarettmerker som Lucky Strike og Camel nå får samme eier.

BAT-sjef Nicandro Durante sier aksjonærene i et fusjonert selskap vil få glede av langsiktige fordeler globalt med et større og sterkere selskap.

Tobakksindstrien har i en årrekke slitt med søksmål og røykekutt, særlig i Vesten. Selskapene har svart med konsolidering, kostnadskutt og utvikling av nye produkter, som e-sigaretter.

Aksjene i BAT stiger kraftig på London-børsen etter nyheten om oppkjøpet fredag morgen. Oppkjøpet er blant de aller største i verden i år, uansett industri eller bransje.

Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:

 

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.