– Forhandlingene vil ta tid, det vil oppstå vanskelige situasjoner, og det blir litt gi og ta, men jeg er optimistisk, sa May da hun møtte pressen etter toppmøtets andre og siste dag.

Hun sto fast på at en god avtale for Storbritannia også ville være det beste for EUs medlemsland.

– Jeg mener sterkt at om vi går fram konstruktivt, kan vi få en utmelding som går greit, og vi kan bygge et sterkt nytt forhold som fungerer både for Storbritannia og EUs medlemsland, og der vi ser etter muligheter og ikke problemer. Det er i vår interesse, og det er også i EU-landenes interesse, sa May.

Storbritannia ønsker suverenitet i en rekke spørsmål, deriblant innvandring, påpekte hun.

– Men vi ønsker fortsatt fri handel med varer og tjenester med Europa, og Storbritannia vil fortsatt stå overfor lignende utfordringene som våre europeiske naboer, sa May.

– Vi vil ha en best mulig avtale som maksimerer vår evne til å handle med og operere i det europeiske markedet.

Torsdag presenterte May sine tanker om brexit under en middag med EU-lederne. Hun har varslet at den formelle utmeldingsprosessen vil bli satt i gang innen utgangen av mars.

Les også: Tøff debut for May

Krever kjappere brexit

Se DNtv:

Trump lover å akseptere valgresultatet - hvis han vinner
Donald Trump har fått kritikk etter at han ikke ville love å anerkjenne valgresultatet under debatten mot Hillary Clinton. Da han talte til sine tilhengere dagen derpå, lovte Trump å akseptere resultatet - hvis han vinner.
00:30
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.