Torsdag skal de to kvinnene drive valgkamp sammen for første gang.

– Hun har overgått forventningene våre når det kommer til hvor mange begivenheter hun har vært i stand til å delta på, og hvor mange hun har ønsket å delta på, sier Hillary Clintons talsmann Brian Fallon, ifølge ABC News.

– Hun har vært en skikkelig rockestjerne i valgkampen, fortsetter Fallon.

USAs førstedame og Clinton skal for første gang drive valgkamp sammen på torsdag. Da skal de to delta på et møte i byen Winston-Salem i Nord-Carolina.

– Jeg tror at presidenten selv vil innrømme at kona hans er en veldig innflytelsesrik og mektig støttespiller for Hillary Clinton, sa talsmann Josh Earnest i Det hvite hus fredag, ifølge Politico.

– Hemmelig våpen

Både Michelle Obama og president Barack Obama har drevet valgkamp for Clinton, men førstedamen er mer populær enn sin ektemann.

Earnest skryter av Michelle Obamas retoriske evner, og sier at hun er god til å bruke seg selv og sine erfaringer som eksempler på hvorfor hun støtter Clinton.

– Det gjør henne antakeligvis til Clintons mektigste talsperson, sier Earnest.

Siden Michelle Obama holdt en tale på Demokratens landsmøte i juli, der hun sa hvorfor hun støtter Clinton som president, har USAs populære førstedame opptrådt i valgkampen for Clinton seks ganger.

Så sent som torsdag 20. oktober talte Obama til 7.000 oppmøtte i Arizona.

Der snakket hun om at republikanernes presidentkandidat Donald Trump «truer selve ideen om USA».

– Hun er en av de mest beundrede personene i USA. Hun har blitt vårt ikke fullt så hemmelige våpen, sier Fallon.

Utdanning og helse

I løpet av mannens to presidentperioder har Michelle Obama markert seg tydeligere enn mange av landets tidligere førstedamer, ifølge Vanity Fair.

Blant annet har hun jobbet med det globale initiativet «Let Girls Learn», som skal bidra til å sikre at unge jenter får tilgang på utdanning.

– For meg har utdanning aldri bare vært en politisk sak – det er personlig, sier Obama i en CNN-dokumentar om arbeidet.

Den amerikanske presidentfruen har flere hjertesaker, blant dem styrking av folkehelsen i USA gjennom et sunnere kosthold.

Hun står bak tiltaket «Let's Move!» mot overvekt blant barn, og hun har spadd opp den første kjøkkenhagen i manns minne ved Det hvite hus.

Michelle 2020

Med to historisk upopulære presidentkandidater i årets valg, er det flere amerikanere som har uttrykt ønske om at Michelle Obama burde følge i ektemannens fotspor og stille til valg.

Ifølge sjefstrategen bak Barack Obamas to valgkamper er det liten sjanse for at det blir en realitet.

– Folk spør meg hele tida om jeg tror hun kommer til å stille til valg noen gang. Jeg er villig til å vedde alt jeg eier mot det, sier David Axelrod til Vanity Fair.

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

Se DNtv:

Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.