Svenske myndigheter nedskriver enda en gang prognosene for antall asylsøkere i år og neste år.

Det kommer i år 29.000 asylsøkere til Sverige, ifølge Migrationsverkets nyeste prognose som ble lagt fram tirsdag.

– Den internasjonale flyktningkrisen fortsetter med uforminsket styrke, det tror jeg alle kan se på nyhetene. Men til tross for det, kommer det færre til Europa og Sverige, sier Migrationsverkets vikarierende generaldirektør Mikael Ribbenvik.

At prognosen skrives ned, henger sammen med at årets utvikling, der antall asylsøkere har vært på et jevnt lavt nivå hver måned. Dette kommer fortsatt til å være stabilt, ifølge prognosen.

Siden i vår har drøyt 500 personer hver uke søkt asyl i Sverige. Det gjør at Migrationsverket også skriver ned prognosen for neste år. Forrige prognose for neste år ble lagt fram i juli. Da tok Migrationsverket høyde for 51.200 asylsøkere. Nå er tallet nedjustert til 36.700 asylsøkere for neste år.

Den kraftige nedgangen sammenlignet med fjoråret kan ha flere årsaker. Ribbenvik trekker fram EUs samarbeid med Tyrkia, han viser til at ruten over den vestlige delen av Balkan er nesten helt stengt, og at det er innført ID- og grensekontroller i EU-landene og i Sverige.

Til tross for at det kommer færre asylsøkere til Sverige, fortsetter behandlingstiden for å vurdere søknadene å øke. Migrationsverket beregner at den gjennomsnittlige behandlingstiden øker til 15 måneder før utviklingen begynner å snu igjen i andre halvår neste år. Deretter vil behandlingstiden falle kraftig til fire måneder, ifølge Ribbenvik.

Les også: Faktasjekker Trump om Nato-pengebruk

Vil kjøpe nettmegler av børs

Frykter for jobbene etter lønnsreduksjonsnekt

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:

Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.