Etter at beslutningen om Brexit var tatt og Theresa May tok over som statsminister etter David Cameron i juli, har hun prøvd å mane til ro og dempe frykten for hva resultatet fra folkeavstemningen kan føre til. Men i et opptak av en samtale med investorer i banken Goldman Sachs 26. mai skal hun ha uttrykt bekymring for hva Brexit kunne føre til, skriver The Guardian.

– De økonomiske argumentene er klare. Det å være del av en 500 millioners handelsblokk er viktig for oss. Jeg tror, som jeg sa til dere tidligere, at mange investerer her i Storbritannia fordi vi er medlemmer av EU, sa May en måned før hun ble statsminister.

- Trenger å ta ledelsen i Europa

– Var vi ikke del av Europa, tror jeg bedrifter og firmaer vil spørre seg om de heller bør utvikle et nærvær på det europeiske kontinentet enn her, så jeg mener at det er klare økonomiske fordeler for oss å være medlem, sa May i den times lange samtalen.

Hun skal også ha sagt at Storbritannia bør ta en ledene rolle i Europa.

– Det jeg mener er at Storbritannia trenger å ta ledelsen i Europa. Gjennom årene har Storbritannia hatt en tendens til å se det som om Europa er noe som skjer med oss, vi sitter i baksetet. Når vi tar initiativ og når vi leder, kan vi oppnå ting. Så jeg tror vi må sørge for at vi tar ledelsen, sier hun i opptakene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Mener brexit kan gå greit

 
Tøff debut for May

Clinton som brexit-hjelper dnPlus  (DN+)