– Canada er klare for å undertegne denne viktige avtalen når Europa er klare, sier Alex Lawrence, talsperson for landets handelsminister Chrystia Freeland, til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Trudeau skulle etter planen fly til Brussel sent onsdag kveld for å undertegne CETA-avtalen torsdag. Men motstand fra den belgiske regionen Vallonia gjør at Belgia ikke kan skrive under avtalen. Samtaler mellom Belgias regjering og landets regioner fortsetter torsdag formiddag.

Lederen i Vallonias regionsforsamling, André Antoine, forklarte mandag til radiokanalen RTL at det er viktig å få på plass en avtale som er riktig, fordi den vil kunne bane vei for en større og mer langtrekkende frihandelsavtale senere med økonomiske stormakter som USA og Kina.

– Vi må derfor ha et solid juridisk grunnlag, sa Antoine.

Det er gått sju år siden forhandlingene om CETA-avtalen begynte. Avtalen regnes som en generalprøve på den mer kontroversielle TTIP-avtalen som ennå ikke er ferdigforhandlet mellom EU og USA. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Europa som gissel dnPlus (DN+)

 
EU med handelsavtale-ultimatum overfor Belgia

Norsk fisk tjener på handelskollaps dnPlus  (DN+)