Fristen for å foreslå endringer til programforslaget går ut onsdag. Ifølge Dagsavisen har spesielt forslaget om å ikke fjerne formuesskatten helt, kun på arbeidende kapital, fått flere til å rynke på nesen.

Forslaget ble lagt fram av programkomiteens leder, Torbjørn Røe Isaksen, i september.

– Mange er skeptiske til at Høyre skal avlyse egne ambisjoner om skattelettelser og å fjerne formuesskatten, sier lederen i Oppland Høyre, Svein Håvar Korshavn.

Stridspunkter

Fylkeslaget vil sammen med Nord-Trøndelag, Sogn og Fjordane og Oslo gå imot forslaget. Andre i partiet er mer positive.

– Vi er enig i formuleringen om moderate skattelettelser i den neste stortingsperioden. Det gir ikke mening å gå veldig hardt til verks etter nettopp å ha landet en bred skattereform i Stortinget, sier fylkesleder Yngve Brox i Sør-Trøndelag.

Det ligger også an til strid om pelsdyrnæringen, kontantstøtte og barnetrygd.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Det er kanskje ikke politisk korrekt å si det lenger i Høyre, men jeg er faktisk for skattelette dnPlus (DN+)
 

SV skjerper skattene – lover lettelser for «folk flest»

Risiko og skatt i petroleumssektoren dnPlus  (DN+)