27. mars vedtok kommunestyret i Arendal å fjerne boplikten. Det tror Arild Furuholt er gode nyheter. I snart et år har han forsøkt å selge strandeiendommen sin på Terneholmen like utenfor Arendal sentrum, uten hell.

Med privat båthus og brygge håper han at også folk som er på jakt etter en fritidseiendom får øynene opp for huset nå som boplikten forsvinner.

– Jeg er i utgangspunktet ikke tilhenger av havner som dør ut, men jeg er såpass egoist at jeg håper å få solgt snart. Sånn sett er jeg positiv til fjerningen av boplikten, sier Furuholt.

Den populære hyttekommunen på Sørlandet, der Høyre og Fremskrittspartiet har flertall, vedtok å fjerne boplikten til tross for at kommuneadministrasjonen innstilte på det motsatte.

– Vi mener boplikten ikke lenger har den funksjonen den var tiltenkt. Det har vært en uthuling av reglene, sier ordfører Einar Halvorsen (H) i Arendal.

Han viser blant annet til at hus med boplikt som arves kan brukes som fritidsbolig. I tillegg har boplikten rammet alle huseiere i kommunen, mens det i realiteten bare er et fåtall hus som også er attraktive fritidsboliger, mener han.

– Vi ser at det allerede er et relativt høyt prisnivå i strandsonen, sier Halvorsen.

I Kilsund mellom Arendal og Tvedestrand forsøker Astrid Halvorsen å selge huset sitt med egen brygge og sjøbod. Eiendommen har ligget til salgs siden i vinter til en prisantydning på 3,9 millioner kroner. Foreløpig har det ikke kommet inn bud på prisantydning. Nevøen Morten Malnes, som hjelper Halvorsen i salgsprosessen, håper kommunens vedtak vil lokke en større kundegruppe til det gamle skipperhuset.

– Vi kommer ikke til å endre prisen, men vil heller se hva markedet sier. Vi forventer høyere bud enn det vi har fått til nå, sier Malnes

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.