Forbrukertilllitsindeksen (CCI) er på sitt høyeste nivå siden august i fjor, viser den ferske tillitsmålingen fra Opinion.

Nå ligger målingen på 3,0. Det er en økning på 2,8 poeng fra forrige måned, og indeksen er nå 4,9 poeng høyere enn i desember, som både var bunnpunktet i 2013 og den svakeste noteringen siden desember 2011.

- Det er først og fremst ledighetsindeksen og delindeksen for tilliten til landets økonomi om 12 måneder som påvirker forbrukertillitsindeksen i positiv retning i april, sier Henrik Høidahl, seniorrådgiver i Opinion i en pressemelding.

- Fortsatt relativt lav

For ett år siden var indeksen på 4,1 poeng. Gjennomsnittet for de fire første månedene av 2014 er 1,6 poeng, mot 5,3 poeng i samme periode i fjor. CCI er altså fortsatt relativt lav, påpeker Høidahl.

Det er signifikant flere som tror at landets økonomi om 12 måneder vil være bedre og at arbeidsløsheten vil være lavere om 12 måneder. Tilliten til arbeidsmarkedet har ikke vært så høy siden september i fjor.

- Vi må tilbake til mai ifjor for å finne flere som tror at landets økonomi vil være bedre om 12 måneder, sier Høidahl.

Færre vil spare

Indeksen for spareplaner faller for andre måned på rad. Sannsynligheten for sparing er likevel fortsatt relativt høy. Gjennomsnittet etter fire måneder av 2014 ligger 0,8 poeng høyere enn for hele 2013.

- Men det har vært en tendens i 2014 til at færre oppgir at de kommer til å spare de kommende 12 månedene, sier Henrik Høidahl i Opinion.

Forbrukerne har fortsatt vesentlig sterkere tillit til egen økonomi enn til landets økonomi.

CCI er et gjennomsnitt av forbrukernes forventninger til egen og landets økonomi, arbeidsledigheten og deres muligheter til å spare de kommende 12 månedene.

Les også:
- Dette kan presse opp boligprisene
Nå kommer vårrushet i boligmarkedet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.