Eiendom Norge har gjort en regneøvelse som viser at hvis du selger boligen din tidlig i uka er det størst sjanse for høy pris og raskt salg.

Ved å fordele alle boligsalgene fra  2013 på de forskjellige ukedagene, kan administrerende direktør Christian Dreyer kåre en vinner.

- Tirsdag er dagen hvor flest boliger blir solgt, og hvor prisen er langt høyere enn senere i uka, sier han. (se tabell lenger ned i saken)

På tirsdager var gjennomsnittsprisen drøyt tre millioner kroner for boligene som ble solgt, og  boligene hadde i gjennomsnitt ligget ute i 27,5 dager.

Labert salg på fredager
Fredag var ukens dårligste dag for boligsalg. De som solgte boligen sin på fredag ifjor, oppnådde en gjennomsnittspris på 2,6 millioner kroner. Og da hadde boligen ligget ute for salg i snitt ti dager lenger enn boligene som ble solgt på tirsdag.  Dreyer kan ikke by på noen dyptpløyende analyse av tallene.

- Statistikken bekrefter at  de mest attraktive boligene går raskt og til høyest pris, sier han.

Flertallet av de som skal selge bolig, har visning i helgene og på mandag. På grunn av kravet om at budrunden ikke kan starte før kl 12 dagen etter siste visning,  er det nettopp tirsdag som er dagen hvor budgivingen starter.

- Nesten 70 prosent betaler over prisantydning  

Best pris på søndag
De høyeste prisene på boligene som ble solgt i 2013 ble imidlertid oppnådd ved salg lørdag og søndag.

– Det kan være på objekter hvor man gir bud direkte til selger. Da har man oppnådd høyere pris, men det lave antallet solgt boliger i helgene gjør at det blir vanskelig å si noe signifikant om årsaken, sier administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.