- Vi flagget lansering i slutten av august, men trenger én måned til, sier kommunikasjonssjef Hege Steinsland i selskapet BankID Norge til Aftenposten.

BankID Norge er eid av norske banker og har utviklet dagens BankID-løsning. I april ifjor ble det bestemt at bankene skal innføre en ny løsning for innlogging i nettbank. BankID-ordningen har vært basert på Java-plattformen, noe som har ført til mange henvendelser fra kunder som har problemer med installering og oppdatering av Java. Når Java-programvaren i tillegg har blitt gjenstand for sikkerhetsproblemer, ble det bestemt å utvikle en ny BankID-løsning som verken baserer seg på Java eller andre typer programvare som kunden selv trenger å installere.

Må sikre kvaliteten

Steinsland opplyser at utsettelsen er nødvendig for å sikre kvaliteten på den nye BankID-løsningen. Den nye nettbankløsningen skal være tilpasset alle plattformer og operativsystemer, og vil dermed fungere likt på vanlige datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett. Det vil fortsatt være et krav å bruke kodebrikke dersom man ikke har BankID for mobil.

Når nye BankID står klar i slutten av september, vil det fortsatt ta tid før kundene får prøve den. DNB opplyser at banken skal bruke to-tre måneder fra slutten av september før lansering. Danske Bank opplyser at deres kunder får ta BankID i bruk i fjerde kvartal. Nordea oppgir første halvdel av oktober som lansering, mens Sparebank1 opplyser at lansering skjer i løpet av oktober.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.