Ace Hotel London ­Shoreditch gir genren «boutique hotell» ny mening. Du forventer en hotellopplevelse som svarer til prisen du har betalt, men får et hotellrom som minner mer om en salgsstand for utvalgte designere. For før lykkerusen når toppen over det store utvalget på rommet, blir du raskt påminnet at komfortopp­levelsen kan koste deg dyrt. Prislister over selvfølgeligheter som badekåpe og drikkeglass er diskré, men tydelig plassert ved de nevnte inventarene.­ Stålkoppene som er strategisk plassert ved vinflasken, er priset til seks pund per stykk, og hvis du vil ha med deg den bokseinspirerte badekåpen i french terry må du ut med en tusenlapp.

ENKELT. Rommet på Ace Hotel London er sobert innredet, med stilrene møbler og enkle hyller. HJEMMEFØLELSE. Hotellet lykkes langt på vei å gi gjesten følelsen av å være hjemme – hos en ­interiørblogger vel å merke.
ENKELT. Rommet på Ace Hotel London er sobert innredet, med stilrene møbler og enkle hyller. HJEMMEFØLELSE. Hotellet lykkes langt på vei å gi gjesten følelsen av å være hjemme – hos en ­interiørblogger vel å merke.
Til å begynne med fremstår det litt uklart hvorvidt man kan bruke tingene uten å forplikte seg til et kjøp. Når forbruker- makt­­instinktet etterhvert kicker inn, konkluderer vi med at nei, det får da være måte på smålighet. I sum får du en litt flau bismak av hotellets butikkopplegg. For det eneste som strengt tatt er gratis på rommet er bruk av WiFi og håndsåpen ved vasken. Ja, og hygieneartiklene i dusjen da. Skal du for eksempel se på tv, må du nemlig ut med fem pund. Oppdatert og prisbelønt utvalg til tross – vi tar oss til slutt i å spørre hva det egentlig er vi har betalt for?

Rommet forøvrig er sobert innredet med stilrene møbler og enkle bokhyller med utvalgt beatlitteratur. Nøytrale gråtoner på veggene med en helmalt vegg i kunst bidrar til en avslappende atmosfære. Dessuten lukter det nytt, og møblene bærer fortsatt ikke preg av slitasje, ett år etter at hotellet åpnet. Inntil for få år siden huset disse lokalene et streit businesshotell. Da lokalene ble ledige, så designhotellkjeden sitt snitt til å få en representant i Londons hippeste område. Beliggenheten er sånn sett særs attraktiv, Shoreditch er bare tre busstopp fra Liverpool Street Station med direkte avganger til flere flyplasser. Her ligger hippe kafeer, restauranter og uavhengige butikker tett i tett, sammen med store forretningsforetak. Dermed tiltrekker hotellet seg en miks av unge hipstere på krita og forretningsfolk som setter pris på gjennomført komfort i gangavstand til forretningsmøtene de har fløyet inn for.

Når vi ankommer hotellet en sen mandagskveld må vi bane oss vei forbi oppspilte japanere smykket med vintage digital­kamera. I resepsjonen hersker det fredagsstemning med høy klubbmusikk. Ace Hotel etablerer raskt et inntrykk av at skjer det ikke her, så skjer det ikke noe annet sted i byen heller. Servicen er hyggelig, og heldigvis, hvis du foretrekker å være en streiting med en rolig kveld på hotellrommet tilbyr de 24-timers romservice fra en rikholdig meny.

ENKELT. Rommet på Ace Hotel London er sobert innredet, med stilrene møbler og enkle hyller.
ENKELT. Rommet på Ace Hotel London er sobert innredet, med stilrene møbler og enkle hyller. (Foto: Dagens N¾ringsliv)

Selv om Ace har dratt det litt langt med materialistiske ­fristelser, lykkes hotellet langt på vei å gi følelsen av å være hjemme – hos en interiørblogger vel å merke. Restauranten, Hoi Polloi, som har fått etablere seg i første etasje står for all maten. Teamet bak er anerkjente kokker fra London-kjøkkenet, og er rangert som en av distriktets beste restauranter. Dessverre går det på bekostning av ­hotellgjestenes goder, hvorpå du i ren restaurantetikette må bestille fra meny til ordinær pris. Det venter derfor ingen bugnende frokostbuffet, men en meny som byr på tradisjonelle frokostretter som kornblanding, yoghurt, ferske bakervarer og egg i både vispet og posjert form. Til vår store ­skuffelse er rettene så små at vi må bestille flere retter for å bli mette. ­Frokosten blir derfor en kostbar fornøyelse.

Ace Hotel er en hotellopp­levelse utenom det vanlige, men du skal være raus for å finne deg i alle de fiffige alternativene til tradisjonelle hotelltilbud. Hvis budsjett ikke er et spørsmål, er det bare å kjøre på. For Ace Hotel Shoreditch er gjennomført fra design, kulinariske opplevelser, til popup-butikkene og foretakene som får deg til å føle at du er en del av et eksklusivt og kreativt samfunn.

På Tripadvisor rangeres hotellet som nummer 375 av nær 1100 hoteller i London.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.