Paris, Frankrike: Bil nummer 200 millioner fra Volkswagen har sett dagens lys, og den er en noe spesiell folkevogn.

 

Konseptbilen XL Sport var litt av en overraskelse, og kom brasende inn på secnen under Volkswagen Gruppens premierekveld før den offisielle åpningen av årets viktigste bilutstilling her i Paris.

 

Etter at Audi kjøpte motorsykkelmerket Ducati for en stund siden har nemlig Volkswagen fått tilgang på en motorsykkelmotor.

 

Og lydmessig er det ikke tvil om at konseptbilen har aner til det italienske motorsykkelmerket. Med tøff og karakteristisk V-twin-lyd raste bilen opp på scenen.

 

Konseptet er basert på den ultra miljøvennlige XL 1, som også har kommet i produksjon, men kroppen er bredere og sporvidden har økt for å bedre stabiliteten. Motoren yter 200 hestekrefter, og skal gi den lille bilen en toppfart på nesten 270 km/t. Ikke helt ukjent i motorsykkelmiljøet, men for bil mer sjeldent; motoren kan gjøre opp til 11000 omdreininger.

 

Ifølge Volkswagen er dette altså bil nummer 200.000.000 fra gruppen.

 

Følg med på DN.no. Vi dekker bilutstillingen i Paris, som åpner for pressen torsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.