DNs hotelltester ankommer Scandic Havet ved femtiden en søndag ettermiddag i september. Hotellet, som er Nord-Norges høyeste bygg med 17 etasjer og 234 rom, åpnet på kaikanten i Bodø i juli.

Den hyggelige resepsjonisten ordner raskt innsjekk i den ganske så kjølige og minimalistiske
Skitne vinduer som burde vært vasket for lenge siden påvirker utsikten.
Skitne vinduer som burde vært vasket for lenge siden påvirker utsikten.
resepsjonen.

Meget bra frokost med flott utvalg, og alt godt merket.
Meget bra frokost med flott utvalg, og alt godt merket.
– Parkeringskjeller? Nei, det har vi ikke. Den ville jo ha ligget under vann, sier hun med et
Fantastisk utsikt fra terrassen i 17. etasje på Scandic Havet.
Fantastisk utsikt fra terrassen i 17. etasje på Scandic Havet.
overbærende smil.

Rommet var langt fra støvfritt, særlig oppå skapet.
Rommet var langt fra støvfritt, særlig oppå skapet.
– Men kanskje har dere en avtale om parkering i nærheten?

–Nei. Du får se om du finner en av de offentlige parkeringsplassene i området, sier hun.

Heldigvis har ikke denne testeren med seg bil denne gangen. Til den som skulle ankomme i bil, kan det opplyses at det koster 239 kroner å parkere på dagtid fra klokken 0800 til 1600, men at det er svært få parkeringsplasser å oppdrive.

– Mat, da?

– Nei. Søndager er restauranten og baren i 17. etasje stengt, dessverre. Men du finner sikkert noe i byen, sier resepsjonisten.

Akkurat.

Utsikten fra rommet i tiende etasje er rett og slett fantastisk – ut over havnen og mot Lofoten. Den hadde vært enda bedre om vinduene hadde vært vasket. Det er de langt ifra. Men lysten til å nyte havet akkompagnert av en kald øl fra minibaren er likevel stor.

Men så er minibaren tom, noe resepsjonisten senere forklarer med at det opprinnelig var hotellkjeden Rica som planla og igangsatte byggingen av hotellet – med minibar. Så kjøpte Scandic Rica i vår, og Scandic vil ikke ha minibar på rommene. Men da var minibarene allerede bestilt.

Akkurat.

Rommet er i seg selv er stilig, med interiør i kombinasjonen mørkbeiset tre, hvitt og grått med et blått teppe. Seng og dyne er meget gode med ekstra puter. Det er god plass til koffert og klær, men skrivebordet er i smaleste laget.

Renholdet på badet er meget bra, men forøvrig er det altfor mye støv både over speilet, dørkarmer og særlig oppe på klesskapet.

Det blir et enkelt og smaksrikt kveldsmåltid på Kafe Kafka i Sandgata – anbefales – og så heisen opp igjen til hotellrommet i det solen går ned denne strålende septemberkvelden.

Heisen fortjener noen ekstra kommentarer. Tre heiser side om side gir bra kapasitet og kort ventetid. Men uten særlig støyskjerming mellom heisene, og den samme stemmen i hver heis som vekselvis sier «tredje etasje», «femte etasje», «tiende etasje», «kjører ned» og «kjører opp» om hverandre, er det umulig å vite hvilken stemme som tilhører hvilken heis.

Frokosten neste morgen er en skikkelig opptur med supert utvalg. Her er varm leverpostei og pølser fra slakter Idsø i Stavanger, kremet eggerøre, nystekte sveler, omelett og stekte egg med bacon – alt godt merket. Påleggssortene er virkelig delikat presentert, røykelaksen inkludert. Det er også bra med frokostblandinger, nypresset appelsinsaft og god kaffe.

Treningsrommet er et heller kjipt syn; et sterilt rom uten noe som helst annet enn fem treningsapparater og kun ett vindu. Her er hverken håndklær eller dusj.

Til lunsj er også baren og restauranten Roast i 17. etasje åpen. Her har virkelig Bodø fått et stilig og folksomt utested med panoramautsikt i alle retninger. Treg servering trekker imidlertid noe ned og toalettene trenger en skikkelig nedvask. Her var det søl og skitt både på vegger og dør.

Scandic Havet har allerede seilt opp på annenplass på Tripadvisors liste over Bodøs beste hoteller, kun slått av Clarion Collection Grand like i nærheten. Til tross for en stiv rompris anbefaler denne testeren Scandics nye storstue i Bodø, særlig for utsikt, frokost og fine rom. Men er du sulten eller tørst; ikke ankom på en søndag.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.