La det være sagt med en gang – Spadari Al Duomo er det perfekte utgangspunktet for en langhelg i Milano.

Rommene er romslige med deilig seng og høyt under taket.
Rommene er romslige med deilig seng og høyt under taket.
Som navnet indikerer ligger det lille boutiquehotellet med 40 rom i Via Spadari like ved den gigantiske og spektakulære domkirken og Piazza del Duomo i hjertet av byen. Bedre beliggenhet får du ikke.

Og mottagelsen er like strålende der den fjonge resepsjonisten med et stort smil serverer cappuccino og en cornetto (croissant) i den stilige resepsjonen og raskt ordner et rom ut mot gaten selv om klokken ikke har passert 11 om formiddagen.

Rommet er på over 30 kvadratmeter utstyrt med designmøbler og til tross for trafikken utenfor er det dørgende stille her (bortsett fra når trikken passerer). Sengen er virkelig av topp kvalitet med mange puter og deilig dyne. I minibaren er utvalget uvanlig stort – og alt av alkoholfrie drikkevarer er gratis. Friskluftanlegget er både effektivt og stillegående. Og mens denne testeren er på restaurantbesøk om kvelden blir rommet klargjort for kvelden med tøfler plassert ved sengen og gardiner trukket for. Det eneste som mangler her er et skrivebord for den som måtte ha behov for å jobbe herfra.

Og renholdet er ikke av like høy standard, dessverre. Det er både en del støv, skitne silikonfuger på badet og en av morgenkåpene er tydeligvis ikke vasket. Den har både flekker og et par hår fra en tidligere gjest. Det er en skuffelse – men også den eneste i løpet av to døgn på dette hotellet.

Milano er først og fremst kjent som Italias finansielle sentrum, men også kulinarisk er storbyen en perle. Det blir tydelig under frokosten. Det er ikke det at utvalget er så spektakulært. Det er snarere kvaliteten på råvarene som er så fremragende med parmesan, den beste bøffelmozarellaen denne testeren har smakt, samt skinker og andre oster fra Peck, gourmetbutikken vegg-i-vegg der de ansatte tydeligvis går i de samme uniformene med hvite skjorter og vest som da stedet startet opp i 1883. Og her er kaker og bakverk fra Giovanni Galli og Panarello – også dette kulinariske institusjoner for milaneserne. I tillegg tilbys det friske frukter, frokostblandinger samt bestilling av eggerettene slik du vil ha det ved bordet. Her er også glutenfrie alternativer, syltetøy uten sukker og alt blir servert av en svært hyggelig og oppmerksom betjening som bryr seg lite om at frokosttider strengt tatt er passert.

Rommene er romslige med deilig seng og høyt under taket.
Rommene er romslige med deilig seng og høyt under taket.
Ja, det koster å bo på Spadari Al Duomo. Men sammenlignet med opphold på et middels norsk byhotell (som gjerne koster over 1500 kroner natten) er det ikke noe å si på en tusenlapp ekstra på Spadari. En lang frokost med inntak av bøffelmozarella og store mengder super parmesan (med saltkrystaller som formelig eksploderer i munnen) er nesten verdt en tusenlapp alene. Prisen er heller ikke noe stort tema blant de over 1000 tidligere gjestene som har skrevet anmeldelse på Tripadvisor. 95 prosent mener hotellet er strålende – og altså det aller beste blant Milanos vel 430 hoteller.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.