Onsdag ble det som var én av Norges dyreste hytter trukket fra markedet. Siden desember ifjor har eiendommen på Geilo vært til salgs for 25,5 millioner kroner.

- Man har ikke oppnådd ønsket respons, og eierne har derfor valgt å beholde den til eget bruk, sier ansvarlig megler Jannike Seljevoll Herleiksplass til Dagens Næringsliv.

Dermed finnes det kun tre hytter med en pris på over 20 millioner kroner på Finn.no. Felles for dem er at ingen forventer noe salg over natten.

Tungsolgt luksus

- Det finnes nok ikke mange kjøpere i denne prisklassen, sier eiendomsmeglerfullmektig Kristian Ask i Eklund Oslo New York.

I rundt fem måneder har han forsøkt å selge en hytte på Trysil til 22,5 millioner kroner.

- Vi er ikke sjokkert over at hytta ikke er solgt enda, understreker han.

På Trysil har eiendomsmeglerforetaket denne uken også lagt ut en hytte med prisantydningen 24 millioner kroner.

- Her har vi et vindu ut skisesongen, så får vi se. Vår erfaring er at dette kan ta tid, sier eiendomsmegler Keven Frantzen.

Prisen er den samme eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo ber om for hytteluksus på Ustaoset. Den aktuelle eiendommen har vært på markedet siden forrige vinter.

- Det er en viss interesse, men det er ikke så mange som er i posisjon til å kunne ta et slikt løft, sier Haatuft.

Se bildeserie øverst i saken

Oppgang i markedet

Mens det norske sjøhyttemarkedet tar seg et pust i bakken, våkner fjellheimen til liv om høsten. Og i år ser starten bra ut: Dagens Næringsliv skrev nylig om både høyere aktivitet og stigende priser på fjellet.

De siste årene har hyttemarkedet generelt gått litt trått, påpeker partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret. Han mener imidlertid at korreksjonen først og fremst har kommet i luksussegmentet.

- Det vil si hytter som koster fem millioner kroner og oppover. Her har det vært helt stopp etter finanskrisen, sier Øye.

Han forklarer dette med at pengene ikke sitter like løst hos bankene. Økonomen tror heller ikke nordmenn nødvendigvis ønsker seg store feriepalasser i dag.

- En periode frem mot 2007 var mange på vei opp, og noen kjøpte nok disse eiendommene før de burde. Generelt i samfunnet har det blitt litt mindre populært å flagge rikdommen sin, sier han.

«Ofte spesielle»

I starten av denne uken lå det totalt 991 hytter til salgs i det Finn.no definerer som «populære fjellområder» (se oversikt nederst i saken). Gjennomsnittsprisen er 2,8 millioner kroner, men spennet er stort.

Øye understreker at de tre hyttene til over 20 millioner kroner er i en klasse for seg. Økonomen har riktignok merket seg at såpass dyre hytter ofte har trekk som gjør dem ekstra tungsolgte.

- Folk som har tjent masse penger har gjerne en egen oppfatning av hvordan ting skal være. Jo dyrere, dess mer spesiell er hytta. Dette gjør det vanskelige å treffe en eventuell kjøper, som også vil være kresen, sier han.

Hytter til salgs i populære fjellområder på Finn.no*:

KILDE: finn.no

*NB. Tallene er hentet ut 10.11.2014

Les også:
Hold hodet kaldt når aksjeforvalteren går
Det koster fire kroner å dra kortet
– De kunne ha påvirket budsjettforslaget   
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.