Like før helgen ble en penthouseleilighet i Pilestredet Park i Oslo sentrum solgt for 28 millioner kroner.

Toppleiligheten ble først lagt ut på markedet for rundt to år siden. Flere priskutt og meglerbytter måtte til før salget var i boks.

- Kjøperen er en erfaren boligutvikler bosatt i utlandet. Han har sett hvilke kvaliteter man får på leiligheter i områder som London og New York, forteller ansvarlig megler Hans Houeland i Eklund Oslo New York og presiserer at det er snakk om en nordmann.

«Give and take»

Houeland overtok i høst oppdraget med å få solgt luksusleiligheten til milliardærarving Kenneth Bentsens. Da hadde allerede flere foretak forsøkt seg med ulik prisantydning, uten hell.

Dagens Næringsliv skrev i sommer at konkurrenten Nordvik & Partners i samarbeid med internasjonale Regent Christie’s siktet seg inn mot utenlandske kjøpere. Året før hadde leiligheten blitt forsøkt solgt for 33 millioner kroner, men nå ble prisen kuttet til 29,5 millioner kroner.

Megler Hans Houeland i Eklund Oslo New York. FOTO: Eklund Oslo New York
Megler Hans Houeland i Eklund Oslo New York. FOTO: Eklund Oslo New York
Da Houeland overtok stafettpinnen kort tid etterpå, valgte han likevel å gå ut med en prisantydning på 30 millioner kroner.

«Rabatten» på to millioner kroner, ned til 28 millioner kroner, har han i dag ingen betenkeligheter ved.

- Det er alltid litt «give and take» for å få til en «deal». Dette var en pris som begge parter var fornøyd med, sier megleren.

Leiligheten er på 206 kvadratmeter og med på kjøpet kommer blant annet tre garasjeplasser, to heiser med direkteinngang og 360 graders utsikt.

- Kjøperen har skannet markedet for boliger lenge og dette var det mest unike han fant, sier Houeland.

Tungsolgt luksus

Leiligheten i Pilestredet Park var den 10. dyreste boligen til salgs i Norge på Finn.no.

Siden finanskrisen har meglere til stadighet måtte konstatere at det tar tid å selge de aller dyreste objektene. DN har flere ganger skrevet om priskutt i millionklassen.

Blant annet brukte Hallvard Flatland hele syv år på å selge sin prakteiendom på Nesøya. Da han til slutt fikk solgt i høst, var prisantydningen 17,9 millioner kroner, ned fra opprinnelige 25 millioner kroner.

Dyrest i Larvik

I skrivende stund er en sjøeiendom i Larvik med prisantydningen 45 millioner kroner den aller dyreste på Finn.no.

- Markedet er bra. Det viser Pilestredet Park, sier ansvarlig megler Keven Frantzen i Eklund Oslo New York.

Han har forsøkt å selge eiendommen siden i sommer.

- Eiendommen ligger litt utenfor Oslo og kjøpergruppen er derfor litt mindre. Vi har riktignok hatt flere interessenter og jobber blant annet med internasjonale kjøpere, sier Frantzen.

DYREST I NORGE. Et gods i Larvik er for tiden den dyreste boligen til salgs på Finn.no. FOTO: Eklund Oslo New York
DYREST I NORGE. Et gods i Larvik er for tiden den dyreste boligen til salgs på Finn.no. FOTO: Eklund Oslo New York
 

Les også:
- Til tross for usikkerheten i norsk økonomi vil boligprisene øke
- Russland står overfor en fullverdig økonomisk krise
Denne hytta har ingen klart å selge på seks år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.