Berner Sennen-hunden Pippa (3) løfter et buskete øyenbryn og kikker mot kjøkkenet der «storesøster» Hillevi (6) kretser sulten rundt kotelettene som brunes på pannen.

– Bærum var egentlig ikke et alternativ. Vi har ikke noe forhold til Bærum, sier Rune Røsten (43), investeringsdirektør i oppkjøpsselskapet Schibsted Vekst.

– Og så er det litt langt unna, forklarer han om hvorfor han og kona Ragnhild Paalsrud (45) valgte å flytte østover, og ikke vestover, da de skulle ut av bykjernen for fire år siden. Med oppvekst på henholdsvis Tynset og Dombås, hadde de liten kjennskap til områdene rundt Oslo sentrum.

– Vi kikket overalt, men vi visste at vi ville nær marka. Og vi jobber begge i sentrum, så vi ville ha god kommunikasjon til byen. Her går banen åtte ganger i timen, sier Ragnhild Paalsrud som har syv kilometer til jobben som seniorrådgiver i Norsk filminstitutt rett ved sentral-banestasjonen.

Jordnært og sentralt

Paret bladde i 2011 opp 4,8 millioner kroner for et splitter nytt rekkehus på 140 kvadratmeter på Oppsal i bydel Østensjø i Oslo, et par stenkast fra Tveita-senteret og inngangen til Østmarka. Hadde de satt passerspissen i Oslo sentrum og kikket syv kilometer vestover i stedet, ville familien havnet i området rundt Jar og Stabekk i Bærum.

– Det er mindre snobbete her, sier Rune Røsten som selv har flere kolleger som bor på Oslo Vest.

– Ikke det at Bærum er så ille, men her er det veldig jordnært. Det er nært et tverrsnitt av Norge, mener han.

Sjekk hvilke mennesketyper som bor øst og vest i Oslo: Hvem bor hvor?

Men også her er tettheten av suv-er og Teslaer i oppkjørslene etterhvert blitt høy. Nylig solgte naboen vegg-i-vegg sitt rekkehus for 6,25 millioner kroner, godt over medianprisen for en familiebolig både på Østensjø og i Bærum.

– Det er noen Land Cruisere her, men det er lite Porsche Cayenne, sier Ragnhild Paalsrud om nabolaget.

Hun er usikker på hvilke statussymboler det gjelder å smykke seg med på Østensjø, foruten at det gjelder å holde seg i aktivitet på ski og sykkel:

– Egentlig er det litt bra at jeg ikke vet det, for da slipper jeg å forholde meg til det.

Akademikerne trekkes mot øst, mens lønnsadelen forblir i vest: Flytter dit man føler seg hjemme

«Lille» Østerdalen

Rune Røsten og Ragnhild Paalsrud vurderte både områdene rundt Korsvoll og Kjelsås/Grefsen da de var på boligjakt. De ville helst innenfor bomringen rundt Oslo. At de til slutt endte på Oppsal, hadde både med et godt skoletilbud, men også bekjentskaper å gjøre.

– Dette er jo lille Østerdalen, sier Ragnhild Paalsrud.

Paret var ikke det første fra Tynset som slo seg ned i området. En rekke venner fra hjembygda var allerede etablert her fra før.

– Vi visste jo ikke så mye om området. Men hvis de hadde valgt å bo her, var det vel greit, tenkte vi, sier hun.

De angrer ikke på valget. Rune Røsten gleder seg blant annet over nær bilfri sykkelvei til jobb, og ikke minst et godt ølutvalg på Tveita-polet.

– Vi trives veldig godt her, sier han.

 

Les også:

Interaktiv grafikk: Hvem bor hvor?  

Flytter dit man føler seg hjemme  

 

- Boligprisene skal falle 20 prosent

- Jeg er redd vi får en baksmell

Endret fastrenteavtale etter millionutbetalinger

 

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.