Dette oppussingsobjektet på Jar ble nylig solgt til 1,3 millioner kroner over takst.

- Vi hadde ingen forventninger til at det skulle gå så høyt over takst, virkelig ingen, sier eiendomsmegler Beate Ellingsen i Privatmegleren. Hun solgte den 149 kvadratmeter store eneboligen i Vidarsvei på Jar for 8,8 millioner kroner, etter en heftig budrunde som startet på seks millioner kroner. 

Huset var i utgangspunktet priset til 7,5 millioner kroner. En bolig som ifølge megler «var så slitt at den må tas fra A til Å».

Med et tredvetalls interessenter på visning, var det tre som hev seg på i budrunden, blant dem en eiendomsutvikler, ifølge Ellingsen. Eneboligen har tomt på 2,3 mål, men eiendomsutvikleren hev inn håndkleet underveis.

- Huset er kjøpt for å bli bebodd, sier Ellingsen.

Ikke feilpriset

Hun tror ikke feilprising er grunnen til at det gikk såpass mye over takst. Hun anslår at det må legges inn to-tre millioner kroner for å få huset oppgradert til en standard som kjøpere i dette området antagelig krever. Hun viser til at de som har mulighet til å legge inn en god del egeninnsats, kan gjøre det langt rimeligere.

- Det tror jeg er grunnen til at oppussingsobjektene ofte har en større kjøpergruppe, sier megleren.

I prisingen av oppussingsobjekter legger takstmenn ifølge Ellingsen ofte inn en liten rabatt i forhold til hva det kan selges for ferdig oppusset, fordi kjøper selv må ta bryet med å oppgradere huset.

Megleren beskrev boligen som «så slitt at den må tas fra A til Å», og anslår at det må brukes to til tre millioner kroner for å få huset i stand.
Megleren beskrev boligen som «så slitt at den må tas fra A til Å», og anslår at det må brukes to til tre millioner kroner for å få huset i stand. (Foto: Megler)

Hun har flere objekter som skal ut til helgen og er optimistisk med tanke på det hun har sett av boligmarkedet så langt. Hun tror selgere som er tidlig ute på markedet i januar, kan ha en fordel.

- Da har det vært stille så lenge at kjøperne begynner å bli utålmodige og derfor går på det som er av visninger. Da kan det bli kamp om det som blir lagt ut, mener Ellingsen.

Øst like populært som vest

Salget på Jar tilsier en kvadratmeterpris på nær 60.000 kroner. Om boligen pusses opp for to-tre millioner kroner i tillegg, kommer kvadratmeterprisen opp i 70-80.000 kroner. Det er svært dyrt selv for østre deler av Bærum, som er det dyreste området av kommunen. I desember lå kvadratmeterprisen for enebolig i hele Bærum på 41.295 kroner i snitt.

- Jar er blitt veldig populært. Vi opplever faktisk at en enkelte områder av Bærum øst kan falle dyrere ut en Oslo Vest. Oslo-grensene tøyes stadig, sier Beate Ellingsen og viser til at også deler av Høvik oppnår svært høye boligpriser.

Eneboligen på Jar ble solgt for nesten 60.000 kroner per kvadratmeter.
Eneboligen på Jar ble solgt for nesten 60.000 kroner per kvadratmeter. (Foto: Megler)

Slik var det ikke tidligere, ifølge Ellingsen. Da valgte boligkjøperne å flytte til østre deler av Bærum for å få mer for pengene enn de fikk på Oslo Vest.

- Men nå merker vi nesten ingen forskjell lenger.

Nyrenovert på Høvik

​Eie-megler Tonje Adolphson solgte nylig et nyrenovert hus på Høvik til 12,7 millioner kroner.

Huset på 214 kvadrat hadde takst på 12,5 millioner kroner og prisantydning på 11,9 millioner kroner. Salgspris gir omtrent samme kvadratmeterpris som oppussingsobjektet på Jar.

- Det var så flott og spesielt at jeg visste det ville bli populært, sier Adolphson som hadde over 40 interessenter innom på visning og flere budgivere.

Boligen ble i fjor kjøpt for 9,55 millioner kroner av en eiendomsutvikler som har renovert huset og skilt ut en tomt. Dermed har denne boligen «kun» et knapt mål med tomt, men har til gjengjeld en egen praktikantdel med mulighet for utleie.

- Det gjør at flere kan ha råd til det, sier Adolphson.

Også hun mener det kan være en fordel for husselgere å være tidlig ute på markedet i januar.

- Vi har veldig gode erfaringer med å legge ut tidlig i januar, sier hun.​

Syv av ti ble solgt

Meglere landet over har så langt i januar meldt om høy aktivitet. Etter årets første visningshelg kunne administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom melde at 71 av 103 boliger ble solgt.

- Den høye aktiviteten vi opplevde i november og desember ifjor fortsetter inn i januar. Utbudet har vært lite den første helgen. Det skyldes antagelig at mange har tatt en lang nyttårshelg, sa Halvorsen til DN i forrige uke.

Les mer: Solgte syv av ti første visningshelg

Les også:

Sjekk den interaktive grafikken over boligmarkedet i Bærum og Østensjø:  Hvem bor hvor?

Nå stiger boligprisene mest i øst

Flytter dit man føler seg hjemme  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.