I Berlin, et steinkast fra Tiergarten, Kurfürstendamm, Europacenter og KaDeWe ligger den lille plassen Steinplatz, akkurat passe tilbaketrukket fra trafikk og bylarm. Og på Steinplatz ligger det gamle art nouveau-hotellet Hotel am Steinplatz. Her har det vært drevet luksushotell siden 1913, og historien er like spennende som den er lang. I kjølvannet av oktoberrevolusjonen i Russland var hotellet tilholdssted for rømte russiske aristokrater og intellektuelle. Under andre verdenskrig dyrket man grønnsaker på taket og holdt geiter i atriet så gjestene skulle få fersk fløte i kaffen. Gjennom hele 1900-tallet var hotellet en oase for kongelige og andre offentlige personer som ønsket seg bort fra søkelyset. Mye av årsaken til at dette hotellet gir en fullblods femstjerners opplevelse ligger i servicen. Den er alltid der, men lavmælt og tilbaketrukket.

Hotellet ble gjenåpnet med 84 rom og suiter etter en større renovasjon i desember 2012, med en gjennomført modernisert art nouveau stil. På veggene henger det illustrasjoner fra hotellets interessante historie.

Vårt rom var et standardrom, og størrelsen var ikke så mye mer enn på andre hoteller, men sengen var førsteklasses og interiøret svært smakfullt. Arbeidsplassen var dog veldig liten på dette rommet, med lite plass til mer enn en bærbar pc. Egen Nespresso-maskin var derimot et løft fra vannkokerne og pulverkaffen man vanligvis finner på hotellrom.

Dette rommet er antagelig også det reneste jeg noen gang har bodd på. Etter en veldig nøye sjekk både høyt og lavt var det knapt et støvfnugg å finne.

Badet og rommet separeres med en skyvedør. Dusjen og toalettet er skjult bak egne dører. Dusjrommet er enormt og har både regndusj fra taket og vanlig dusjhode. Speilet har et eget opplyst sminkespeil med forstørring integrert. Det er et rikelig utvalg av hygieneprodukter, store, myke håndkle og skikkelige badekåper.

Trenings- og spa-avdelingen er veldig godt utstyrt og man får tilgang til en rekke behandlinger. Avdelingen ligger på toppen av bygget med flott utsikt over byen. Velværeavdelingen har tradisjonen tro to badstuer og et avslapningsområde.

Hotellet har en gourmetrestaurant drevet av den Michelin-behengte kjøkkensjefen Stefan Hartmann og en hotellbar med fullt utvalg.

Dersom man ikke ønsker frokost på rommet, kan man spise i restauranten eller i atriehagen – som nå er fri for geiter. Utvalget er bredt og alle råvarer holder høy klasse. Alle varme retter bestilles ved bordet og lages i det åpne kjøkkenet. Kalde og varme drikker tilberedes også etter gjestens behag.

Hotel am Steinplatz er rangert som nummer 10 av 665 hoteller i Berlin. Av 107 gjesteanmeldelser er 99 «Ypperlig» eller «Svært bra».

Nesten alle ansatte vi kom i kontakt med hadde god innsikt i hotellets historie og var kunnskapsrike om nærområdets spisetilbud, men de traff ikke like godt hver gang.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.