- Ikke overraskende er Trysil den mest populære hyttekommunen så langt i år, sier administrerende direktør Stig W. Seljeseth i Ambita.

Han viser til antallet omsetninger  registert i eiendomsdatabasen. Her kommer det frem at det hittil i 2015 er omsatt 1.500 fritidseiendommer i Norge. Det er på samme nivå som året før, men Seljeseth ser noen klare trender.

Ambita-sjefen viser spesielt til Telemark, som skiller seg ut med markant økning i salget på omtrent 20 prosent.

- Det virker på oss som at folk har fått øynene opp for området, sier han.

- Relativt greit

Etter flere år med tregt salg, har flere hyttemeglere meldt at vinden er i ferd med å snu.

Det siste året steg prisene på fjellhytter med 0,3 prosent, viste den årlige rapporten fra Eiendom Norge. Fjellhyttemeglerne fortalte om en sterkt stigende interesse, og i februar hadde salget det siste året økt med 26 prosent.

Blant fjellhyttekommunene topper altså Trysil med 63 salg. Kommunen etterfølges av Vinje og Sirdal med henholdsvis 40 og 36 salg.

Eiendomsmegler Vera Adolfsen i DNB Eiendom på Hamar vil likevel ikke beskrive hyttemarkedet i Trysil som noe annet enn «relativt greit».

- Det selges hytter hele tiden, men markedet er kanskje litt selektivt. Det er mye å velge i, slår Adolfsen fast.

Hun forteller at hyttekjøperne bruker god tid før de bestemmer seg, og at de fleste er på utkikk etter «grei standard».

- Det er ikke så lett å få solgt et oppussingsobjekt. Folk vil gjerne ha det ferdig og klar til bruk, sier eiendomsmegleren.

Saken fortsetter under tabellen.

Flest solgte hytter så langt i 2015 (kommuner)

 

*Registrerte tinglysninger per uke 10. Oversikten viser omsetning der omsetningen var et fritt salgog største kjøper er en privatperson.

Kilde: Ambita AS. NB. Det går ofte tid fra en eiendom er solgt til den blir tinglyst, dermed er det solgt eiendommer siste 12-månedersperiode som ikke kommer med i tinglysingsoversikten.

Vekst i Telemark

I Telemark har det så langt i år blitt solgt 176 fritt solgte fritidseiendommer, en oppgang på 20 prosent fra samme periode ifjor.

Telemark-megler Leiv Helge Kaldheim i Eiendomsmegler 1 viser til at kommunen Vinje, og særlig området Vågsli, høster stor interesse blant kjøperne.

- Dette er et kjempepopulært område for rogalendinger, både fra Haugesund og Stavanger/Sandnes, sier Kaldheim.

Tross oljenedtur i regionen, ser megleren en kjøpesterk gruppe som trekker prisene opp. Hans kollega Bente Faksnes i Eiendomsmegler 1 viser i riktignok til at markedet er i bedre balanse enn på mange år.

- For noen år siden, i 2007 og 2008, ble det bygd litt for mye, og siden har det ligget en del ute til for høy pris. De som kjøpte for å investere har nå solgt unna sine leiligheter med tap og markedet er mer normalisert, hevder hun.

Les også:

Hyttekommune fjerner boplikten

I dette fylket økte prisforskjellen mellom ny og brukt bolig mest

- Ved forrige generasjon hadde ingen mulighet til å kjøpe selveierleilighet når man var 21  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.