Prisene på brukte Obos-boliger i Oslo-området har steget med 18,5 prosent de siste tolv månedene, viser Obos ferske boligprisstatistikk. 

Obos tror prisveksten vil fortsette, men ikke i like stor grad som den har gjort i det siste.

- Vi tror veksten vil fortsette, men ikke så kraftig som hittil i år. Hva som vil komme av innstramminger i bankenes utlån til boligformål og hvilken effekt de vil ha på prisutviklingen, vet vi jo ikke ennå, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos.

Svakt ifjor

Den sterke 12-månedersveksten har en forklaring, ifølge ham.

- Årsaken til den sterke prosentvise oppgangen de siste 12 månedene er at prisene i mars 2014 bare så vidt hadde begynt å stige igjen etter prisnedgangen på slutten av 2013 og starten av 2014, sier Pettersen.

I mars var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 48.885 kroner. Kvadratmeterprisen er 2,7 prosent høyere enn i februar, og 18,5 prosent høyer enn i mars 2014. Hittil i år har prisene steget med 6,9 prosent.

Rekordhøyt

Ifølge Pettersen bekrefter salget av nye OBOS-boliger at boligmarkedet er hett.

- Salget av nye boliger er rekordhøyt og er en bekreftelse på et svært godt boligmarked. Før sist helg passerte OBOS 1000 solgte nye boliger hittil i år, sier han.

For hele landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 44.323 kroner i mars. Dette er 2,3 prosent høyere enn i februar, og 13,3 prosent høyere enn i mars 2014.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Nå kan du gjøre hyttekupp i fjellet

Ønsker økt beskatning på sekundærbolig

Foretrekker lettstelte småhytter