Novotel Munich City er ingen arkitektonisk perle og minner mer om et anonymt kontorbygg av ubestemmelig årgang. Inntrykket tar seg betydelig opp innenfor skyvedørene der gjestene blir møtt av grønne planter i et ellers hvitt og minimalistisk resepsjonsområde med bar og lounge. Tysk effektivitet sørger for rask, om enn ikke den varmeste hotellinnsjekkingen, og personalet svarer høflig på alle spørsmål om hotellet og områdets fasciliteter, til tross for litt skortende engelskkunnskaper blant enkelte.

Rommet viser seg å være stort og delikat, med nøytrale farger ispedd en dæsj oransje i interiøret, men har litt lite skapplass og kleshengere for skjorter, bukser og dressjakker. Stort, fresht bad med både badekar og egen dusjsnisje, samt separat toalett vegg i vegg. Badet har det som trengs av toalettartikler, og foruten en noe klønete plassert kran ved vasken, gir denne testeren pluss i boka for eget sminkespeil. Ved nærmere ettersyn kunne gulvet på toalettet vært noe bedre rengjort, men rommet og badet ellers fremstår rent og pent.

Arbeidsplassen er romslig og har eget strøm- og kabeluttak for de som stiller krav til stabil og sikker internettiloppkobling. Hotellet har ellers gratis trådsløst internett både på rommene og i fellesområdene. Så til sengen. Smarte integrerte stikkontakter for lading av mobil på nattbordet, men når det gjelder madrassen vil nok meningene være delte.

Hotellet har nylig skiftet alle madrasser til en variant med et spesielt skummateriale, såkalt memory foam, som former seg etter kroppen og skal gi støtte på trykkpunkter som rygg, ben og andre områder når du sover. Madrassen føles hard når du slenger deg nedpå, men former seg og blir mykere etterhvert som den varmes opp av kroppstemperaturen. Teorien er at det skal medføre mindre behov for å snu seg om natten og dermed gi bedre søvnkvalitet. Denne testeren ble begeistret og har sjelden sovet så godt på hotell. Antagelig i en kombinasjon med god lydisolering mellom rommene og etasjene og vinduer som kunne åpnes og sørget for frisk luft uten masse forstyrrende trafikk rett utenfor. Kinken i ryggen ble ihvertfall ikke verre, heller bedre etter et par netter på denne madrassen. Litt høye og harde hodeputer dog for de som er følsomme for slikt.

Frokostbuffeten har det som kreves av brød, pålegg, egg i ulike varianter, varme retter, frokostblandinger, pannekaker og frukt, men det meste smaker mer av «First Price» enn «Jacobs på Holtet» og er en smule sjelløst dandert på buffetbordene. I kombinasjon med et stort lokale der mange mennesker skal innta frokosten samtidig, blir det en støyete og urolig affære som ikke inspirerer til noen lang frokost med avislesing. Positivt med kaffe og te som serveres i egen kanne ved bordet av servitør. Det smaker adskillig bedre enn maskinkaffe.

Hotellets øvrige fasciliteter frister mer til utprøving. I underetasjen finnes et velværeområde med et oppvarmet basseng, badstu, avslapningsrom og et romslig treningsrom med ulike apparater. Massasje kan også bestilles mot betaling.

Novotel Munchen City ligger ikke midt i smørøyet i forhold til de historiske middelalderkvarterene i den bayerske delstadshovedstaden, men har likevel gangavstand både til severdigheter som Marienplatz (rundt 15 minutter) og den gedigne ølstuen Hofbräuhaus. Det er også i gåavstand fra byens forretningsdistrikt. Flytog og togforbindelse til en rekke destinasjoner noen få hundre meter unna. Selv med en anselig mengde bagasje, er det mulig å trille til nærmeste togstasjon uten å gå veien om taxi.

Det finnes et utvalg gode restauranter i umiddelbar nærhet i de fleste prisklasser, og elven Isar flyter stille rett nedenfor hotellet og sørger for hvilepuls selv i en travel storby med halvannen millioner innbyggere.

Fordelen med en plassering litt utenfor den travleste bykjernen, er at en god natts søvn er innen rekkevidde også for de som liker å slå av ventilasjonsanlegget og heller puste inn frisk luft de delene av året der ikke varmen gjør aircondition til et nødvendig onde.

Hotellet er godt likt av TripAdvisors trofaste anmelderskare som plasserer det som nummer 66 av 385 anmeldte hoteller i München, og gir det fire av fem mulige poeng. Med over 1500 anmeldelser, er det en rimelig grei pekepinn på hva man kan forvente av kvalitet versus pris i den tyske storbyen.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.