Fra badekaret får du fantastisk utsikt over en av verdens største byer.
Fra badekaret får du fantastisk utsikt over en av verdens største byer.
Ingen av gjesterommene på Capitol Hotel Tokyu ligger lavere enn 15. etasje, vi sjekket inn på et hjørnerom i 26. Fra rommet vårt så vi finansdistriktet Shinjukus skyskrapere reise seg i det fjerne, den gamle keiserparken og byens høyeste bygning: Tokyo Skytree. Utenfor vinduene var det ingen høyhus som ødela for utsikten, disse befant seg på motsatt side av hotellet.

Vi ble ønsket velkommen av vennlige ansatte. Den ene ble med opp på rommet for å vise oss alle fasilitetene. Rommet på 57 kvadratmeter var topp moderne med store komfortable senger, og så rent som vi forventer i denne prisklassen. Skrivebordet var utstyrt med europeisk stikkontakt og mulighet for kablet internett. Rommet hadde også gratis trådløst nettverk, som dessverre ikke var av det kjappeste slaget. Over kjøleskapet var det vannkoker og en Nespresso-maskin, og i nattbordsskuffen en safe med kodelås. Fra samme nattbord styrte man rommets belysning.

Digert bad

Badet var en opplevelse i seg selv: Toalettet fant vi i et eget avlukke med skyvedør, og i god japansk ånd var setet oppvarmet. Straks man reiste seg opp, ble vannet automatisk trukket ned.

Dusjen var adskilt fra resten av badet bak en glassdør, med dusjhode midt i taket og plass til badekar. Badet hadde vindu på hele den ene veggen, slik at du kunne i ligge i badekaret og skue ut over millionbyen. Ønsket du musikk til opplevelsen, var det bare å plugge mobilen i lydinngangen, så fikk du lyd fra fire integrerte høyttalere i taket.

Rolig strøk

Fra badekaret får du fantastisk utsikt over en av verdens største byer.
Fra badekaret får du fantastisk utsikt over en av verdens største byer.
Tokyo er delt opp i mange spennende bydeler, og hotellet ligger i et rolig strøk godt plassert mellom Shibuya, Ginza, Shinjuku og Roppongi – rett ved hovedkvarteret til statsminister Shinzo Abe. Kjelleren huser en t-banestasjon med direkte forbindelse til blant annet Tokyo stasjon, det var også mulig å ta buss direkte fra hotellet til flyplassene.

T-banestasjonen gjør at du kommer enkelt rundt i byen fra hotellet, men er du er på jakt etter et hotell for en fritidsreise med høy vekt på uteliv, kan andre områder i Tokyo passe bedre. Er uteliv mindre viktig, er beliggenheten god nok. Hotellet er utstyrt med treningsrom og svømmebasseng, men siden det ligger en knapp kilometer fra keiserparken, valgte vi å jogge utendørs. I resepsjonen fikk vi et kart med tre forslag til joggeruter, fra 15 til 35 minutters lengde. Rundt keiserparken er det en fem kilometer lang gangvei uten lyskryss, en yndet joggeløype for Tokyos innbyggere. Langs denne var det like folksomt onsdag morgen som det er rundt Sognsvann en vanlig søndag.

Andebryst til frokost

Nedenfor hotellet ligger et vakkert buddhisttempel.
Nedenfor hotellet ligger et vakkert buddhisttempel.
Å betale over 260 kroner for frokost er i drøyeste laget, men når maten er såpass smakfull og variert som vi opplevde, klager vi ikke. Både andebrystet og baconet var utsøkt.

Hotellet har fått 796 anmeldelser på TripAdvisor, de fleste er svært fornøyde, og det rangeres som nummer ti av 732 i Tokyo. Du må betale nesten 2600 kroner natten for det billigste rommet. Vi valgte et litt dyrere rom for utsiktens skyld. Hotellet er dyrere enn man strengt tatt trenger i Tokyo, men du verden så gøy det er med førsteklasses utsikt fra rommet.

Les også:

Østfold på salgstoppen

Storsatsing leverer ikke varene – ennå  

Hvaler-hytter til 2,1 millioner

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.