Forsikringsselskapene fikk i årets første kvartal 14 prosent færre meldinger om tyverier og innbrudd enn i samme periode i fjor.

I løpet av årets tre første måneder ble det meldt om 6.262 tyverier og innbrudd i hus, leiligheter og hytter, og erstatningsutbetalingene var på 105 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge.

Antallet gikk ned med til sammen 14 prosent og erstatningsutbetalingene med 6 prosent.

– Stadig flere bruker alarm, og samtidig har politiet i mange distrikter gjort en målrettet innsats for å forebygge innbrudd, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

For å avverge at boligen din blir utsatt for innbrudd, råder Finans Norge deg til å få det til å se ut som om du er hjemme ved å samarbeide med naboen om vanning av plantene og tømming av postkassen.

«Kast gjerne litt søppel i søppelkassen deres også, dermed blir det ikke så tydelig at naboen ikke er hjemme», er rådet.

 

Les også: Hellas får en aller siste sjanse

Disse solkremene får stryk av Forbrukerrådet

Nå vokser landets gjeld enda raskere enn under depresjonen

Kostholdserlaterte dødsfall er stigende(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.