- De fleste kvinner er økonomiske analfabeter. De snyter seg selv, fordi de ikke interesserer seg for å sikre bedre vilkår i banken, sier partner John Norden i Mybanker til den danske avisen Finans.

Mybanker er en tjeneste som sammenligner ulike banktilbud i Danmark.

Taper penger

En stor del av de om lag 840.000 kvinnene i Danmark som ikke er i et parforhold snyter seg selv for et tresifret millionbeløp hvert år, fastlår Mybanker.

Flere tusen dansker har brukt Mybanker til å sammenligne vilkår på banktjenester og til å bytte bank. Det har spart dem for om lag 11.000 danske kroner i gjennomsnitt i året.

Kun hver fjerde bruker av Mybanker over 30 år er kvinne.

- Kvinner er ikke så villige til å forhandle med banken, derfor blir de lett ofre, sier Norden.

Mer opptatt av hverdagsøkonomi

Nordea bekrefter overfor Finans at det spesielt er kvinner som kommer dårlig ut av låneavtaler med banken, da de ikke sikrer seg de beste rentene.

Flere undersøkelser viser at kvinner er mer opptatt av hverdagsøkonomi, som for eksempel innkjøp av mat og klær, ifølge Nordea.

- Mer komplekse avtalevilkår som bankvilkår gjør ikke kvinner noe med. Når kvinner velger bort dette, snyter de seg selv, for det kan være veldig mye penger å spare, sier forbrukerøkonom Ann Lehmann Erichsen i Nordea til Finans.

Bør være kritiske

Imidlertid peker Erichsen på at stadig flere kvinner har en økonomi som tilsier at de bør være kritiske tilbanken.

- Flere og flere kvinner har gode stillinger og tjener godt. Men kvinner tjener likevel fortsatt mindre enn menn. Ikke minst derfor er det viktig at de får mest ut av pengene sine, sier Erichsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bidra til et mer åpent bankmarked og sjekk din rente på:

 DN Rente

Les også på DN:

Her er bankenes beste renter etter siste kutt

– Jeg oppfatter det som juksing fra banken

Betaler du for mye for boliglånet ditt?