Drammens Tidende skriver i dag hvordan forskjellige busselskaper innenfor Drammens grenser gjør det rådyrt å reise på visse strekninger der man må bytte buss.

Mette Johansen og datteren Linnea Moen Hansen bor på Skoger like utenfor Drammen sentrum. For å reise de 11 kilometerne inn til Gulskogen inne i sentrum må de ut med tilsammen 212 kroner i bussbilletter, skriver DT.no (artikkelen krever innlogging).

Årsaken er at strekningen opereres av to forskjellige busselskaper, Vestviken Kollektivtrafikk og Brakar. Og de klarer ikke å samarbeide om overgangsbilletter. Dermed må mor og barn må betale dobbelt opp hver vei.

Når bussene i tillegg bruker lang tid og går sjelden, er valget dessverre enkelt: Det blir bil inn til sentrum.

– Buss er ikke lønnsomt, verken med tanke på tid eller økonomi, sier Johansen til Drammens Tidende.

Trond Myhre, markedsdirektør i VKT, sier til avisen at det arbeides med å få de ulike billettsystemene til «å snakke sammen».

Les også på DN.no i dag:

Saipem tar gigantnedskrivninger og kutter 8.800 stillinger

- Vi har kjøpt flybilletter til Spania siste helgen i oktober og påsken neste år - nå mangler bare ferieboligen

Bompengebom kan ramme bilistene dnPlus  (+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.