Av de store valutaene er det dollaren som har styrket seg mest målt mot den norske kronen. Det gir mange slags utslag.

Men ikke alle har opplevd en mer «absurd» effekt av dollarrushet enn Trond Kleiveland.

Bergens Tidende skriver i dag i dag at Kleiveland har klart kunsttykket å få kjempegevinst på en leilighet som har falt i verdi.

I 2008 kjøpte han nemlig en leilighet i Orlando i USA for 350.000 dollar. Det var like etter at boligprisene hadde begynt å falle i USA - men de skulle falle mye mer da finanskrisen slo ut i full blomst.

Etter at prisene har gjeninnhentet seg en god del i USA, er leiligheten fortsatt mindre verdt enn da den ble kjøpt. Kleiveland tror han kan få 320.000 for den i dag - altså 30.000 dollar mindre enn han ga for den for syv år siden. 

Målt i norske kroner derimot, har boligkjøpet gått fra å være en katastrofeinvestering til et realt kupp på kort tid.

I 2008 måtte nordmenn ut med bare fem kroner for en dollar. Leiligheten koster dermed 1,75 millioner kroner. I dag koster dollaren drøye åtte kroner - altså godt over 50 prosent mer - og leiligheten er dermed verdt rundt 2,6 millioner kroner. Kleiveland kan med andre ord sikre seg en gevinst på 850.000 kroner om han selger i dag.

- Jeg har registrert at det er flere av våre norske og canadiske naboer som nå har solgt og sikret seg en pen gevinst, sier Kleiveland til Bergens Tidende (artikkelen ligger bak betalingsmur).

Advarer eldre mot bolig-overraskelse

Mener denne bransjen blir større enn olje innen to år

Treningssenter slutter med populær styrketrening etter at flere trente seg syke

Se DNtv: 30 kvm uten bad. Gjett prisen!

30 kvm uten bad. Gjett prisen!
Bad på deling med flere andre beboere la ingen demper på interessen da 30 kvadratmeter på Bislett ble solgt.
01:44
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.