DN skrev i forrige uke om en leilighet på 18 kvadratmeter i Parkveien i Oslo som ble lagt ut for salg med en prisantydning på 2,15 millioner kroner.

Etter en heftig budrunde tirsdag, ble den solgt for 2,6 millioner kroner. Det tilsvarer en kvadratmeterpris på hele 144.444 kroner.

- Dette er et veldig morsomt salg. Leiligheten er unik og fortjener en god salgssum, sier ansvarlig eiendomsmegler Bjørn Erik Dørum-Persen i DNB Eiendom til DN.

- Intenst

Nesten 50 personer skrev seg opp på listen over interessenter. På visningene var det «relativt fullt», ifølge megleren.

- Det var intenst, sier Dørum-Persen om budrunden.

Kvadratmeterprisen er mer enn dobbelt så høyt som den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen i området, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Dørum-Persen forteller at det blant interessentene har vært en blanding av investorer og førstegangskjøpere, både med og uten foreldre.

  • Les også:

For få boliger

- Dette viser at det er for få boliger og for mange som slåss om de samme små objektene, sier administrerende direktør Leif Laugen i Krogsveen til DN.

Laugen er også styreleder i Eiendom Norge og har tidligere uttrykt bekymring over den store boligprisveksten i Oslo.

- Når leiligheten er så liten og selve prisnivået ikke er avskrekkende, så får du den effekten at de minste og «billigste» leilighetene får de mest ekstreme prisutslagene, sier han.

Laugen trekker frem at det i løpet av året har blitt mer utfordrende for førstegangskjøpere å komme seg inn på markedet, og særlig i de sentrale områdene i Oslo.

- Denne leiligheten ligger jo i en av de sentrale bydelene, hvor det ikke bygges mye nytt. Det blir et knapt gode som ikke er så lett å få tak i, da blir prisene satt deretter. Det blir feil å betrakte slike leiligheter etter en kvadratmeterpris, sier han.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om bolig på DN.no:

Kjøp én leilighet her eller tre i Oslo

30% over prisantydning:Kjøpte leiligheten usett

- Mangelen på studentboliger fyrer opp boligmarkedet

Se DNTV: Boligmarkedets minste leilighet

Se boligmarkedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert: