Det var én av de varme dagene i Vestfold denne sommeren, og solen gjorde ikke skam på gjestene som stimlet til hovedinngangen på Scandic Park Sandefjord. Det gamle landemerket ligger plassert ved havnen, bare en kort spasertur fra sentrumsgater og fergen til og fra Strømstad.

Ferietid er høysesong ved hotellet, og det fikk DNs tester merke ved ankomst rundt én time før ordinær innsjekking. Damen i resepsjonen avslo høflig et forsøk på å få sjekke inn før tiden, også mot et ekstra gebyr.

Tilbudet som ble servert tidlige gjester, var å sette igjen kofferter og vesker ved den ene og åpne enden av resepsjonen. Der sto det en liten samling bagasje umarkert og ganske lett tilgjengelig, men vi tok sjansen. Til alt hell var bagasjen fortsatt der da kvelden kom. Holder den servicen for et hotell som skal håndtere et hundretall gjester hver dag, og sørge for at gjestene slipper å være bekymret for om dyre vesker og klær står trygt lagret i noen timer?

Dobbeltrommet var omtrent som ventet, ut fra beskrivelsen som standard ved et Scandic-hotell. Det viktigste løftet om en god natts søvn blir innfridd. Badet holder en god standard, og det er rent. Arbeidsplassen er liten, men tilstrekkelig, og Wifi-tilkoblingen fungerer bra. På rommet står det et kaldt og tomt kjøleskap. En titt på internasjonale hotellbestillingssider på internett viser at hotellet annonseres med full minibar, og da kan mangelen fremstå som en stor skuffelse for dem som ønsker seg en forfriskning eller to. Tv-en ble først testet søndag morgen, og godt var det. Ingen av de vanlige tv-kanalene kunne by på mer enn en sort skjerm, her var det åpenbart noe galt med signalet.

Scandic Park Sandefjord er en gammel storhet i Vestfold-byen, og for det meste klarer betjeningen å håndtere travle sommer­dager. Men i frokostsalen blir 
                  det kaotisk.
Scandic Park Sandefjord er en gammel storhet i Vestfold-byen, og for det meste klarer betjeningen å håndtere travle sommer­dager. Men i frokostsalen blir det kaotisk.
Utenfor vinduet i syvende etasje la Strømstad-fergen ut på dagens første seilas, mens DNs tester gikk til frokostsalen. Kanskje burde vi forstått at det var unntakstilstand når hotellet med 370 rom var nesten fylt til randen. En halvtime før frokosten stengte var det bare såvidt det fantes en ledig plass på enden av et bord, så lenge man var villig til å rydde bort brukte glass og asjetter selv. Et trettitalls personer sto i kø ved buffeten, og det var tomt for kokte egg og flere sorter brød. Her burde hotellet lagt bedre til rette for å spre pågangen, for eksempel ved å holde frokosten åpen minst en halvtime lenger enn klokken 10.30 en sommersøndag. Slikt vet en stamgjest å sette pris på.

Utsjekking ved et Scandic-hotell skjer online, og går av seg selv. Kortet legges i en boks i resepsjonen, og det var godt å legge bak seg kaoset ved frokostbordet i en fei. Så fant DNs tester en parkeringsbot på bilen som sto parkert på hotellets område. I stresset ved ankomst dagen før hadde vi oversett skiltet om 180 kroner i døgnavgift. Ingen i resepsjonen hadde minnet om at vi skulle betale dyre dommer for å la bilen stå utendørs om natten. Det ble siste inntrykk fra hotellet som er rangert som nummer to av fem i Sandefjord på Tripadvisor.com.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.