I mai ifjor skrev DN om Phat Quang Nguyen (23), som tjente 700.000 kroner på å selge en bolig han hadde bodd et år i.

Da hadde Nguyen to nye investeringsobjekter, en leilighet på Hasle og en på Sørenga som står klar våren 2016.

- Mange velger å ha sine penger i sparekonto, fond og aksjer. Jeg velger heller å investere i bolig, fordi det er høyere avkastning og lavere risiko, sier han til DN.

Nå har Nguyen solgt leiligheten på Hasle og fikk i overkant av 4,4 millioner kroner for den. Han kjøpte den for 3,75 millioner kroner i mars 2013, men overtok i august ifjor.

Dermed har 23-åringen, som studerer til å bli fagingeniør, tjent over en million kroner på boliginvesteringer. Dette er etter at meglerutgifter, hvitevarer og diverse andre utgifter er betalt.

- Så lenge jeg går over 300.000 i fortjeneste, er jeg fornøyd, sier Nguyen, som sier at man må huske at det er mange utgifter ved et boligsalg.

60 prosent mener bolig er beste investering

Seks av ti nordmenn mener bolig er det beste investeringsobjektet, viser en undersøkelse gjennomført av Garanti Eiendomsmegling.

Andelen som mener det er best å investere i bolig har holdt seg stabil i to år, ifølge undersøkelsen. Dette til tross for at undersøkelsen viser at færre tror på boligprisvekst nå enn tidligere.

Nguyen kjøper kun nye boliger og bruker derfor lite penger på oppussing.

- Men det blir noe oppgradering som gjør at leiligheten ser litt mer ekslusivt ut, sier han.

Selv mener Nguyen at nybygg er den smarteste investeringen.

- Du betaler kun ti prosent av kjøpesummen i depositum og resten når du overtar boligen. Da har du allerede tjent penger, sier han.

Ifølge ham er en annen fordel med nybygg at du «får det du betaler for».

- Mange som kjøper brukt bolig kjøper drømmeboligen og byr mer enn det boligen er verdt under en budrunde, sier Nguyen.

«Tryggest i hovedstaden»

Nguyen tror selv at boligprisene vil falle i enkelte områder i løpet av året, men at prisene i Oslo vil fortsette å stige.

- Det tryggeste stedet å investere i bolig må nok være hovedstaden med tanke på høyere befolkningsvekst og antall boliger som blir bygd, sier han.

23-åringen investerer helst på østkanten i Oslo, da han mener prisene på vestkanten er så høye fra før av.

- Taktisk valg av områder vil avgjøre hvor stor profitt du kommer til å få, understreker Nguyen.

Hans nyeste objekt er en toppetasjes leilighet på Sørenga i Oslo, som står ferdig til våren, med en pris på 3,925 millioner kroner.

Kunne du tenke deg å tjene penger på å investere i bolig? Se kredittsjef i Sparebank 1 SMN, Endre Jo Reites regnestykke her:

Slik tjener du penger på boliginvesteringer

Foreløpig bare hobby

Av tips til andre som ønsker å investere i bolig trekker Nguyen frem at man må huske at det koster rundt 80.000 kroner å selge en bolig.

- Det er viktig at du undersøker flere meglere før du skal selge en bolig. Differansen i salgssum mellom en god og en dårlig selger kan fort bli flere hundre tusen. Selv har jeg kontaktet fem meglere før jeg bestemte meg, sier han.

Nguyen minner også om at man må bo i boligen minst ett år for at fortjenesten skal være skattefri. Dette har han selv gjort med sine tidligere objekter.

- Denne type investering passer for folk som ikke er etablerte og som er villig til å flytte på seg, sier 23-åringen.

For Nguyen er dette foreløpig bare en hobby, ved siden av fulltidsjobb som togelektriker og ingeniørstudier.

- Jeg kan ikke tenke meg å drive med dette på fulltid når jeg blir eldre, men man vet jo aldri. Jeg kommer nok til å fortsette med flere investeringer så lenge motivasjonen er der, understreker han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om bolig på DN.no:

- Aldri opplevd maken

- Denne situasjonen tilsier dessverre at vi får en ny «prisboost»

- En trippelkombinasjon kommer til å gjøre at boligprisene stiger unormalt mye i Norge

Se DNTV: - De gode tidene er over for Norge. De er borte.

- De gode tidene er over for Norge. De er borte.
Men dette mener hedgefondforvalter Hugh Henry kommer til å redde oss.
01:01
Publisert: