Siden Norges Bank satt ned renten 18.mars, har en rekke banker satt ned renten. Men ingen har foreløpig tatt steget så langt ned som Sparebanken Øst sitt datterselskap Boligkreditt.no.

Flere banker kapper renten

  • Renten på lån over to millioner kroner innenfor 60 prosent belåningsgrad er satt ned til 1,85 prosent.

Hard konkurranse

Avdelingsbanksjef Anne Siri Rhoden Jensen i Sparebanken Øst peker på den harde konkurransen om boliglånskundene som hovedårsaken til rentekuttet.

- Konkurransen er veldig hard. Vi driver på en veldig kostnadseffektiv måte, og det er grunnen til at vi kan etablere et så lavt rentenivå, sier Rhoden Jensen.

 

Hvert kutt betyr mye

Ifølge Rhoden Jensen har kundene tatt den lave renten godt i mot.

- Det er en god kundetilstrømming, men vi går ikke ut med antall, sier hun.

Selv om lånerentene er på et historisk lavt nivå, mener Rhoden Jensen at folk er opptatt av å få enda lavere rente.

- For mange tror jeg hvert eneste rentekutt betyr mye. Mange følger godt med på rentekutt, sier hun.

Her er er de billigste boliglånsrentene, ifølge Finansportalen.no. Men den beste offisielle boliglånsrenten betyr ikke nødvendigvis at det ikke finnes noen som betaler mindre og det kan finnes flere banker som tilbyr samme rente – uten at det står oppført i noen prislister.

Dette ble tydelig demonstrert da DN i fjor begynte å be leserne sende inn sin rente til vår tjeneste DN Rente. To tredjedeler av rentene vi fikk sendt inn fra DNB-kunder var under det bankens nettsider hevdet var bankens «beste rente».  Forbrukerrådet mente bankerne skjulte de laveste rentene med vilje for å beskytte inntjeningen.

Av de ferskeste rapportene vi har fått inn ser vi at flere banker tilbyr renter ned mot 1,85 prosent, og foreløpig er det kun en med «ansattrente» i en bank som har under dette nivået. For å fortsette å gi folk oversikt over de rentene man reelt betaler er vi avhengige av ferske rapporter. 

 

 

Send inn din her (husk å oppgi nominell rente):

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.