Den tidligere så sagnomsuste banken har nå opprettet nettbanken GSBank.com. Målet er å få tilgang på rimelig kapital, skriver FT.com

Derfor tilbyr banken nettbaserte sparekontoer med en rente på 1,05 prosent, som er langt høyere enn det som er vanlig hos andre amerikanske banker i dagens renteklima.

Nettplattformen Goldman Sachs benytter fulgte med på kjøpet da investeringsbanken 145.000 kjøpte sparekunder fra GE Capital.

Goldmans direktør for strategi bekrefer overfor den britiske avisen at målet er å skaffe seg en bredere base for funding.

Selv om bankekspert Devan Goldstein hos nettstedet NerdWallet er usikker på om Goldman Sachs har nok appell for sparere som kun fokuserer på rentenivået, tror han banken har et trumfkort i ermet gjennom navnet sitt:

- Det er syunonymt med drømmen om rikdom i USA, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.