3,5 milliarder passasjerer var innom verdens flyplasser ifjor. Og aldri før har andelen feilhåndtert bagasje vært lavere, ifølge SITA Baggage Report 2016.

Instansen har ført statistikk over tapt og ødelagt bagasje helt siden 2003.

I 2015 skjedde det noe med 6,5 reisebager per tusen passasjerer. Det er en nedgang på 10,5 prosent siden 2014 i forhold til antall reisende. Hendelsene inkluderer forsinket bagasje, ødelagt bagasje og bagasje som aldri kommer til rette igjen.

Likevel er det en god del bagasje som feilhåndteres, nærmere bestemt 23,1 millioner bager.

Målet er å få andelen ytterligere ned og en rekke flyselskaper og flyplasser tilbyr nå selvtagging av bagasje. I løpet av 2018 regner man med at 75 prosent av de reisende vil ha muligheten til dette.

På norske flyplasser er dette svært utbredt, men globalt bruker fortsatt de fleste passasjerene manuelle innsjekkingsskranker for å levere bagasjen sin før flyvningen.

Les også på DN.no:

Meglerne dropper verditakst på boliger i Oslo

Oljekjempe kutter ytterligere 1.000 stillinger

- Bekymringsfullt for norsk økonomi

Har du fått med deg denne?

Fortvilte Utøyanaboer: – Vi må leve i et minnesmerke
Maria Holtane-Berge er en av de nærmeste naboene til det planlagte Utøya-minnesmerke på Sørbråten. Hun og familien fortviler etter at regjeringen har bestemt at minnestedet skal plasseres her til tross for store protester fra naboer.
04:37
Publisert:
 

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.