I helgen skrev DN om god fart i det norske sjøhyttemarkedet i sommer. Nå melder også fjellhyttemeglerne om god interesse, til tross for at sesongen så vidt har startet.

- Med uroligheter ute i verden, er det lettere å selge eiendom i Norge. Vi merker at en del flere har valgt norgesferie i år, sier daglig leder Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 på Geilo til DN.

- Det gir seg utslag i at mange kikker på hytter. Det har vært bra med folk på visninger, sier han.

Lave rente og gunstig valutakurs

Juli er normalt en stille måned i den norske fjellheimen, hvor sesongen for alvor starter til høsten. Nå ser eiendomsmeglerfullmektig Kristoffer Tomin Waage ​i Privatmegleren Hallingdal en klar tendens:

- Renten er lavere enn noen gang og valutakursen gjør feriebolig i andre land mindre attraktiv. Markedet på fjellet har blitt veldig bra. I årets sommersesong har vi merket interesse, sier Waage ​til DN.

Mandag solgte han for eksempel en enkel hytte på ​Imingfjell ved Hardangervidda - uten innlagt strøm - til 2,4 millioner kroner. Dette var 700.000 kroner over prisantydning. Fire interessenter deltok i budrunden på hytta, som lå ute på markedet i en drøy uke.

- Og jeg solgte nylig en annen fjellhytte som gikk 110.000 kroner over prisantydning, sier Tomin Waage.

Prishopp i vinter

Prisen på norske fritidseiendommer falt mye i kjølvannet av finanskrisen i 2008. Siden steg prisene noe, før de i flere år lå flatt.

I vinter kunne Eiendom Norge igjen melde om markant prisoppgang på fjellet. I februar var gjennomsnittsprisene 6,0 prosent høyere enn året før, viste statistikken.

- Markedet var veldig bra i 2015 og det har startet veldig bra i 2016, sa eiendomsmegler Stig Svartor i DNB Eiendom Lillehammer, som selger mange fritidseiendommer på Hafjell, den gang.

I forbindelse med at prisstatistikken ble lagt frem, var meglerne riktignok tydelige på at det færreste gikk over prisantydning.

«Moderat» prisoppgang

Haatuft på Geilo mener det ikke er tvil om at det generelt selges flere hytter nå enn tidligere.

Så langt i juli har meglerforetaket solgt syv hytter i området. Haatuft regner med at det innen månedsskifte har blitt solgt minst like mange hytter som på samme tid ifjor, da antallet var ni.

Eiendomsmegleren kan på sin side bare melde en «moderat» prisoppgang.

- På fjellet er det et greit byggevolum, og det er årsaken til den moderate prisoppgangen. I sommer har det meste gått rundt prisantydning, men vi har eksempler på områder med budrunder, sier han.

Følg markedene med DN Investor

Les mer på DN.no:

87 millioner kroner i minus for VGTV

Gikk kraftig ned i lønn for å unngå «naving» dnPlus  (DN+)

Sanders: – Clinton må bli vår neste president  

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

De beste taxfree-vinene
Her er de beste kjøpene fra vinhyllene i taxfree-butikken på Gardermoen.
02:33
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.