Bilsalget i januar i år er dobbelt så høyt som januar ifjor, og hele 80 prosent av nybilsalget, det vil si 10.000 biler, var med dieselmotor, skriver Dagens Næringsliv.

Til sammenligning sto dieselmotorer for rundt 50 prosent av omsetningen ifjor.

Høyest dieselandel er det i Nord-Trøndelag (92 %) og Sogn og Fjordane (90 %), og i begge fylker er Volkswagen storselger.

Solgt én bensinbil
- Vi har vel solgt én Golf med bensin, og på våre tre avdelinger har vi nå bare to bensinbiler i bestilling, sier daglig leder ved Madsen Bil, Christina Madsen, til DN.

Noe av grunnen til at dieseldominansen er total, er at de nye bilavgiftene som kom ved nyttår har ført til at mange valgte å vente til i år med å kjøpe seg ny bil.

Volvo størst
Den største dieselleverandøren så langt i år er Volvo. Med en dieselandel på hele 95 prosent av 650 solgte biler totalt, er det langt mellom bensinbilene.

Skulle det komme noen økonomiske insentivordninger på slike biler, vil først og fremst dette slå gunstig ut for Volvo, Ford og Saab.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.