Den svenske statssekretæren Jøran Hægglund bekrefter overfor det Sveriges Radios Ekot at regeringen har fått opplysninger om hvordan kjøpet skal finansieres, skriver Di.se

Koenigsegg Group, som tidligere manglet tre milliarder kroner for å gjennomføre kjøpet, har nå redegjort for hvordan problemet skal løses.

- De har beskrevet for oss hvordan finansieringsgapet er løst og jeg går ut fra at de også kommer til å opplyse om det offentlig, sier Jøran Hægglund til Ekot.

Ny bilprodusent på laget
Eksakt hvordan dette skal skje er ikke offentliggjort og Hægglund vil ikke gi noen detaljer. Ekot hevder at det finnes minst en bilprodusent til som vil investerer i Saabs fremtid sammen med Koenigsegg Group.

Først venter Saab-kjøperne på at lånetilslag fra Den europeiske investeringsbanken, EIB. I tillegg må svenske Riksgælden og regeringen gi klarsignal før kjøpet er 100 prosent sikkert, skriver Ekot.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.