Spekulasjonene om hvem som kommer til å kjøpe Volvo Personvagnar av Ford har gått lenge.

Både Crown-gruppen og den kinesiske Geely-gruppen har begge vært interessert, og tirsdag ble det kjent at det er Geely som mest sannsynlig kjøper den svenske bilprodusenten.

Det sier fagorganiserte i det svenske selskapet til SVT, ifølge NTB.

Prisen skal ligge rundt 15 milliarder svenske kroner.

Rimelig tolkning
Volvos informasjonssjef avviser at avtalen er klar, men han medgir at selskapet har tatt et steg i retning mot kineserne.

Nyhetsbyrået TT skriver, med henvisning til ikke navngitte kilder, at det har skjedd et viktig gjennombrudd i forhandlingene som pågår i London. Spørsmålene som gjenstår, er blant annet knyttet til finansiering.

– Dette er et positivt skritt i prosessen, sier informasjonssjef Olle Axelsson ved Volvo Personvagnar til TT.

Ifølge den svenske kringkasteren SVT skal salget være så godt som i havn. Geely skal allerede ha utpekt en administrerende direktør for nye Volvo Kina.

Geely har allerede fått grønt lys av tre statlige kinesiske banker. Ifølge Dagens Industri må Geely også få en godkjennelse fra kinesiske myndigheter før en avtale er på plass.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.